Pasta chips: Η απόλυτη συνταγή για το viral σνακ του TikTok

Τσακιρίδου Χριστίνα
Pasta chips: Η απόλυτη συνταγή για το viral σνακ του TikTok

Αν είσαι pasta lover, αυτό το σνακ θα γίνει το αγαπημένο σου.

Οι συνταγές ζυμαρικών και αυτές που απαιτούν air-fryer είναι δύο από τις τάσεις που κάνουν θραύση στο TikTok το τελευταίο διάστημα. Η δημοφιλής πλατφόρμα διαθέτει εκατομμύρια videos με χρηστικά hacks και εύκολες συνταγές που όλες θα θέλαμε να δοκιμάσουμε για να ενθουσιάσουμε τους καλεσμένους μας.

Μια από τις πιο viral προτάσεις φέτος είναι τα pasta chips, δηλαδή τα chips από ζυμαρικά. Μπορείς να τα φτιάξεις με πένες, με φαρφάλες ή οποιοδήποτε άλλο είδος της αρεσκείας σου.

Φτιάχνονται σε λίγα μόλις λεπτά, με βρασμένα ζυμαρικά που ρίχνονται σε λάδι μαζί με μπαχαρικά και μετά μαγειρεύονται ξανά, συνήθως στη φριτέζα αέρα μέχρι να γίνουν τραγανά. Αξίζει να δοκιμάσεις πολλές παραλλαγές της κλασικής συνταγής αφού τα υλικά που ταιριάζουν στα pasta chips είναι κυριολεκτικά αμέτρητα.

Για σως μπορείς να επιλέξεις: Κέτσαπ, μαγιονέζα, τυρί κρέμα, μουστάρδα, σως γιαουρτιού, γουακαμόλε ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει.

Η πιο εύκολη συνταγή για σνακ με τραγανά δημητριακά, καραμέλα και κανέλα

Η απόλυτη συνταγή για pasta chips

Yλικά: 2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά της επιλογής σου
2 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα
καυτερή πάπρικα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ξεκίνησε βράζοντας κανονικά τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μην τα βράσεις παραπάνω από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίσέ τα με κρύο νερό και στραγγίστε τα και πάλι.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίξε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και πρόσθεσε 2 κ.γ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα, τα μπαχαρικά σου και ανακάτεψε. Μετέφερε σε ταψί στο οποίο έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για 15-20 λεπτά στους 190 βαθμούς. Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε τα pasta chips με σως της επιλογής σου. Καλή απόλαυση!

https://www.instagram.com/p/CScDj8ahcOs

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής.

Πηγή κεντρικής: kriszti_takacs