Η πιο εύκολη συνταγή για σνακ με τραγανά δημητριακά, καραμέλα και κανέλα

Η πιο εύκολη συνταγή για σνακ με τραγανά δημητριακά, καραμέλα και κανέλα

Γιατί όταν σε πιάνει μια λιγούρα η αίσθηση της καραμέλας και της κανέλας δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό.

Αυτό το σνακ δεν είναι μόνο για πρωινό, είναι για κάθε στιγμή της ημέρας (ή της νύχτας) που θέλεις κάτι γλυκό. Τα αγαπημένα μας δημητριακά μπορούν να γίνουν το τέλειο γλύκισμα με την προσθήκη λίγης καραμέλας και κανέλας.

Αυτή η πανεύκολη συνταγή θα απογειώσει τα κατά τ΄άλλα γευστικά αλλά βαρετά δημητριακά σου σε κουταλιές έκστασης και νοστιμιάς. Μπορείς να τα δοκιμάσεις μαζί με το γάλα ή το γιαούρτι σου το πρωί ενώ και σκέτα μπορούν να σε γλυκάνουν ακόμη και στη δουλειά ή την ώρα που βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο και θέλεις κάτι να φας.

Αν σου περισσεύουν μπανάνες φτιάξε το πιο δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό με 4 υλικά

Το θετικό σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείς να αποθηκεύσεις τα δημητριακά σου σε αεροστεγές μπολ και να τα έχεις και μέρες (αν καταφέρεις να τα μην τα φας από την πρώτη κιόλας ημέρα).

Θα χρειαστείς:

9 φλιτζάνια mix δημητριακών

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3/4 της κούπας βούτυρο

1/4 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Το φτιάχνεις πανεύκολα

Βάλε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη. Άφησέ τα στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού. Άφησέ τα να βράσουν για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάλε τα δημητριακά σε ένα μεγάλο μπολ. Περίχυσέ τα με την καραμέλα και πασπάλισε με τα 3/4 του μείγματος κανέλας-ζάχαρης. Ανακάτεψε καλά.

Άπλωσε το μείγμα σε ταψί. Πασπάλισε με το υπόλοιπο μείγμα κανέλας-ζάχαρης. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° κελσίου για 5 λεπτά. Όταν τα βγάλεις από τον φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν πριν το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο.

Συνταγές πολλές! Διάλεξε ποια σου αρέσει και ξεκίνα να φτιάχνεις τα πιο γευστικά δημητριακά.