Τα ρολάκια κανέλας είναι και πάλι trend και βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή

Τα ρολάκια κανέλας είναι και πάλι trend και βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή

Μετά την τελευταία σεζόν της σειράς Better Call Saul στο Netflix και το μεγάλο φινάλε με τον Saul να αποχαιρετά τη θέση μάνατζερ στο κατάστημα που φτιάχνονται τα πιο ωραία ρολάκια κανέλας, τα cinabbon rolls έγιναν και πάλι trend.

Ο Saul μας αποχαιρέτησε. Η αγαπημένη σειρά του Netflix και prequel του Breaking Bad είπε το μεγάλο αντίο στους fans της, οι οποίοι απόλαυσαν τα τελευταία επεισόδια, με τη συνοδεία ένος ρολού κανέλας. Βλέπεις ο Saul Goodman, ήταν υπεύθυνος στη ζωή του μετά το Breaking Bad, ως υπεύθυνος σε κατάστημα με ρολάκια κανέλας και μάλιστα χωρίς κανείς να μπορεί να τον αναγνωρίσει.

https://www.instagram.com/p/CgcJSsahy_H

Κι επειδή τα ρολάκια έγιναν trend, να πώς θα τα φτιάξεις, μόνη στο σπίτι.

cinnamon rolls είναι ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα, που συναντάμε ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια σε φούρνους και cafe. Ουσιαστικά αποτελούνται από ζύμη, κανέλα, ζάχαρη και μερικά απλά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.

Τα γευστικά ρολάκια κανέλας αποτελούν μια από τις πιο viral συνταγές στο Ambitious Kitchen τις οποίες αξίζει να δοκιμάσεις. Μπορείς να απολαύσεις αργότερα τα rolls σου σαν πρωινό, σαν απογευματινό σνακ ή όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς κάτι γλυκό.

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα cinnamon rolls

Υλικά: 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. μαγιά ξηρή
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά, μεσαία
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

150 γρ. ζάχαρη καστανή
20 γρ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
βούτυρο, για το ταψί
Για το γλάσο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με έναν πλάστη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε τα rolls να κρυώσουν.

Για το frosting: Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο. Απλώνουμε πάνω από τα cinnamon rolls και σερβίρουμε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com