Αν δεν έχεις φούρνο δοκίμασε την πίτσα στην τοστιέρα

Αν δεν έχεις φούρνο δοκίμασε την πίτσα στην τοστιέρα

Ένας εύκολος τρόπος μαγειρέματος που μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν παντού.

Τρίτη σήμερα και αρκετές από εμάς θα μείνουν απόψε στο σπίτι για να χαλαρώσουν στον καναπέ και να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα (ή σειρές).

Αν έχεις σκοπό να καλέσεις τις φίλες σο για να περάσετε ένα χαλαρό βράδυ με μουσική και φαγητό, σου έχουμε την λύση. Δοκίμασε να φτιάξεις την πιο νόστιμη, σπιτική πίτσα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Σε περίπτωση που βαριέσαι να φτιάξεις ζύμη μπορείς να αγοράσεις έτοιμη από το super market. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ... Αν το σπίτι σου δεν διαθέτει φούρνο, μπορείς να ψήσεις την πίτσα σου στην τοστιέρα. Ναι, καλά διάβασες.

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη πίτσα στην τοστιέρα

Υλικά: 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαγιά
1 φλιτζάνι (250 ml) χλιαρό νερό
2 2/3 φλιτζάνια (400 g) απλό αλεύρι
2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 κ.σ. (1/4 φλιτζάνι) λάδι

Υλικά της αρεσκείας σου για την πίτσα (τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά κ.ά)

Σκεύη που θα χρειαστείς: τοστιέρα/grill
Ζυγαριά
Μπολ ανάμειξης
Μεζούρες και κουτάλια
Επιφάνεια κοπής

Τα ληγμένα μπαχαρικά στο ντουλάπι μπορούν να γίνουν τα ωραιότερα κεριά

Πώς θα το κάνεις: Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη. Σε ένα άλλο δοχείο ρίξε το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε τη μαγιά με ζεστό νερό και περίμενε δέκα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί.

Ανακάτεψε τα υγρά και τα στερεά υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά και τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζύμωσέ την για ένα ή δύο λεπτά. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα ή δύο λεπτά και μετά ζύμωσε ξανά, κάνοντας τη ζύμη μια μπάλα.

Ιδανικά μπορείς να αφήσεις τη ζύμη στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί η ζύμη θα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τοποθέτησε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζύμωσέ την λίγο και χώρισέ την σε τρεις ή τέσσερις μπάλες.

Τοποθέτησε την τοστιέρα στην μπρίζα και άφησέ την να ζεσταθεί. Σε ένα αλευρωμένο ξύλο κοπής, πλάσε την πίτσα και μετέφερέ την στην τοστιέρα. Πρόσθεσε τα toppings της επιλογής σου.

Ρίξε λίγο λάδι στην τοστιέρα. Τοποθέτησε την πίτσα και κλείσε απαλά το καπάκι μέχρι να ψηθεί (περίπου 5 λεπτά). Άνοιγε συχνά την τοστιέρα για να μη κολλήσουν τα υλικά. Ψήσε για 10-12 ακόμη λεπτά. Βγάλε την πίτσα με μια σπάτουλα, κόψε και απόλαυσε!!

Mια ακόμη έξυπνη πρόταση είναι να ψήσεις την πίτσα σου στο τηγάνι. Στο video που ακολουθεί θα δεις βήμα-βήμα πώς να το κάνεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com