Δεν έχεις οδοντογλυφίδα; 6 tips για να είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα χαλάσει το χαμόγελό σου

Παυλίνα Μητροφάνη
Δεν έχεις οδοντογλυφίδα; 6 tips για να είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα χαλάσει το χαμόγελό σου

Θα παραγγέλνεις την αγαπημένη σου μαρουλοσαλάτα χωρίς δεύτερη σκέψη και ας μην έχεις οδοντογλυφίδα!

Τα καλύτερα θέματα για εμένα είναι εκείνα που αφορούν τα πράγματα της καθημερινότητας. Και τι πιο καθημερινό από το να τρως το αγαπημένο σου πιάτο; Μαζί με το φαγητό όμως τι ακολουθεί συνήθως; Τα υπολείμματα των τροφών ανάμεσα στα δόντια μας και... η ανύπαρκτη οδοντογλυφίδα στο τραπέζι.

Το σημερινό θέμα, λοιπόν, είναι εμπνευσμένο από μια δική μου στιγμή μιας και έπαθα αυτό που μόλις σου περιέγραψα και... μάντεψε! Δεν είχα οδοντογλυφίδα. Εκείνη τη στιγμή ήθελα κάποιος να μου πει πώς μπορώ να αφαιρέσω το μαρούλι από τα δόντια μου (βλέπεις έτρωγα Caesar salad) αμέσως, αλλά κανείς δεν ήξερε.

Πώς θα βγάλεις περισσότερο χυμό λεμονιού με μια οδοντογλυφίδα (video)

Θα παραγγέλνεις την αγαπημένη σου σαλάτα χωρίς δεύτερη σκέψη

Ήμουν σε κατάσταση SOS, δεν ήθελα να μιλάω ή να γελάω και να φαίνεται το μαρούλι στο δόντι (ντροπιαστικό) και εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι για να το αφαιρέσω επειγόντως. Και σκέφτηκα, και πέτυχε και έτσι αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σου σε περίπτωση που ποτέ σου συμβεί το ίδιο κάπου έξω.

https://www.instagram.com/p/Ce6gE3equRq

Και να θυμάσαι, ο φόβος τού να κολλήσει φαγητό στα δόντια σου δεν πρέπει ποτέ να περιορίζει αυτό που πραγματικά αποφασίζεις να παραγγείλεις ή λιγουρεύεσαι σε ένα εστιατόριο. Εάν η σαλάτα με τόνο και τριμμένα λαχανικά σου αρέσει αλλά σκέφτεσαι ότι θα καταστρέψει το όμορφο χαμόγελό σου απλά παράγγειλέ τη και διάβασε 6 tips για να αφαιρέσεις το καροτάκι από τα δόντια (σε περίπτωση που κάτι κολλήσει!).

Να έχεις πάντα οδοντικό νήμα στην τσάντα σου

oraio_xamogelo.jpg

Είναι τόσο εύκολο και ταυτόχρονα τόσο πρακτικό ένα μικρό κουτάκι οδοντικού νήματος και από εδώ και στο εξής θα το έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου (γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα το χρειαστείς). Εάν δεν έχεις ήδη, σταμάτησε και αγόρασε το συντομότερο δυνατόν και με ευχαριστείς αργότερα.

Να τρως τραγανά λαχανικά

Αποδεικνύεται ότι αυτά τα λαχανικά λειτουργούν ως βρώσιμη οδοντόβουρτσα και μπορούν να απομακρύνουν κομμάτια φαγητού που έχουν πιαστεί σε δύσκολα μέρη.

Να πίνεις νερό

https://www.instagram.com/p/CX4tztNAkhm

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να καθαρίσεις τα δόντια σου είναι να κάνεις πλύσεις με νερό.

Καλαμάκι αναψυκτικού

«Τσίμπησε» ένα καλαμάκι αναψυκτικού που να μοιάζει με μια μακριά, επίπεδη οδοντογλυφίδα και μετά αφαίρεσε το φαγητό από τα δόντια σου.

Πιρούνι

Μία από τις αγαπημένες μου στρατηγικές είναι να πηγαίνω κρυφά σε ένα μπάνιο εστιατορίου με το πιρούνι μου. Είμαι σίγουρη ότι οι άλλες γυναίκες στο μπάνιο είναι μάλλον σε φάση «WTF ακόμη δεν λέει να φύγει;», αλλά λειτουργεί! #Χωρίς ντροπή.

Μπατονέτα

Ναι, μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά εμένα αυτή η πατέντα με έσωσε και την ανακάλυψα τυχαία. Πιο συγκεκριμένα είχα κάτι στα δόντια μου, στην τσάντα μου είχα μόνο μια μπατονέτα και τη χρησιμοποίησα για να αφαιρέσω το φαγητό. Και; Δούλεψε. Το κομματάκι από κρέας έφυγε σε χρόνο dt και βγήκα έξω με ένα πλατύ χαμόγελο.