3 εύκολοι τρόποι για να φτιάξεις φαγητό χωρίς ατμομάγειρα

3 εύκολοι τρόποι για να φτιάξεις φαγητό χωρίς ατμομάγειρα

Όλες οι λύσεις για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης νοικοκυράς.

Τα λαχανικά στον ατμό αποτελούν μια πολύ υγιεινή και γευστική προσθήκη σε ορισμένες συνταγές. Αποτελούν πρόταση για τα καθημερινά σου γεύματα αφού ταιριάζουν εξίσου καλά ως συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι.

Σε αντίθεση με το βράσιμο, ο ατμός διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά, το χρώμα και την τραγανότητα του λαχανικού. Μπορεί ο ατμομάγειρας να παραμένει η πιο εύκολη και σίγουρη λύση για να μαγειρέψεις ό,τι θες ωστόσο υπάρχουν μερικοί ακόμη εύκολοι τρόποι που αξίζει να δοκιμάσεις. Μην ξεχνάς πως τα τρόφιμα που μαγειρεύονται στον ατμό διατηρούν την πλούσια υφή τους και τα πολύτιμα συστατικά τους.

Πώς θα μαγειρέψεις χωρίς ατμομάγειρα

1) Με κατσαρόλα και σουρωτήρι

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια κατσαρόλα και ένα μεταλλικό σουρωτήρι. Επένδυσε σε ένα ανοξείδωτο τρυπητό το οποίο θα εφαρμόζει απόλυτα στην κατσαρόλα σου. Γέμισε την κατσαρόλα με νερό και τοποθέτησέ την στο μάτι της κουζίνας. Κόψε τα λαχανικά σου ή τοποθέτησε στο σουρωτήρι το τρόφιμο το οποίο θέλεις να ζεστάνεις. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ο ατμός θα ψήσει τα αγαπημένα σου υλικά.

2) Με πιάτο και αλουμινόχαρτο

Επίλεξε μια κατσαρόλα που έχει σφιχτό καπάκι και χοντρό πάτο. Το καπάκι πρέπει να επιτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας μέσα στην κατσαρόλα για να αχνιστούν τα λαχανικά (ή ό,τι άλλο έχεις τοποθετήσει). Ρίξε ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα. Τοποθέτησε τα τρόφιμα μέσα σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και κλείστα σαν μπαλίτσες. Βάλε ένα πιάτο από πάνω τους. Κλείσε με το καπάκι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και θα δεις πόσο καλά θα έχουν μαγειρευτεί.

https://www.instagram.com/p/CidBKWLhhWc

3) Στα μικροκύματα

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι αναμφίβολα μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Αν δεν έχεις ατμομάγειρα, το φουρνάκι μικροκυμάτων θα σου λύσει τα χέρια.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα σκεύος με καπάκι (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτω)ν, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Μια άλλη λύση είναι να τα βάλουμε σε ένα πιάτο και να τα καλύψουμε με τρία χαρτιά κουζίνας εμποτισμένα με νερό. Και στους δύο τρόπους βάζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένταση και ψήνουμε για μερικά λεπτά.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την κατάψυξη; Ο πιο σωστός και εύκολος τρόπος να το κάνεις

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα-βήμα για να σου λυθούν όλες οι απορίες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com