Η πιο νόστιμη μηλόπιτα φτιάχνεται μόνο με 6 υλικά

Η πιο νόστιμη μηλόπιτα φτιάχνεται μόνο με 6 υλικά

Η συνταγή που θα κάνει πιο γλυκά τα απογεύματα του φθινοπώρου.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις στο σπίτι και να βρίσκεις ένα λαχταριστό κέικ να σε περιμένει στην κουζίνα. Κακά τα ψέματα, τα γλυκά αποτελούν αδυναμία μικρών και μεγάλων και είναι ιδανική πρόταση κεράσματος για τους καλεσμένους μας.

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου και τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα αυτής της περιόδου. Η μηλόπιτα είναι με διαφορά ο πιο έξυπνος και γευστικός τρόπος για να αξιοποιήσεις τα μήλα του ψυγείου σου. Νόστιμη, υγιεινή και εύκολη στην παρασκευή της, θα κάνει τη ζωή σου λίγο πιο γλυκιά. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα, με 6 μόνο υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι.

Το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά

H απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα

Υλικά: 2 κούπες αλεύρι

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/2 κιλό ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 8 κομμάτια

12 κόκκινα μήλα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής, κόψε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να σχηματίσει κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Πίεσε τα 2/3 του μείγματος στον πάτο και 1 ίντσα προς τα πάνω από την πλευρά ενός ταψιού.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθάρισε τα μήλα, κόψτα σε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ. Άδειασε τυχόν συσσωρευμένο υγρό. Ρίξε τις φέτες μήλου με το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το χυμό λεμονιού και βάλτες στο τηγάνι, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω. Πασπάλισε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι η μηλόπιτα να ροδίσει. Βγάλε το κέικ από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει. Μπορείς αν θες να πασπαλίσεις το γλυκό με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση!

Tips που θα απογειώσουν τη συνταγή

1) Μπορείς να επιλέξεις όποια ποικιλία μήλων σου αρέσει. Δοκίμασε να κάνεις μίξη 2-3 διαφορετικών ποικιλιών τα οποια θα δώσουν ένταση και άρωμα στη μηλόπιτα.

2) Μην αφαιρείς τη φλούδα από τα μήλα.

3) Δώσε έμφαση στο ψήσιμο για να ψηθεί καλά το φρούτο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com