4 λάθη που όλες κάνουμε και δεν πετυχαίνει το french toast

4 λάθη που όλες κάνουμε και δεν πετυχαίνει το french toast

Τα tips της επιτυχίας είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζεις.

Το Γαλλικό τοστ aka french toast είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές σε κάθε κατάλογο brunch. Το συγκεκριμένο πιάτο υπάρχει στις ζωές μας περισσότερα από 1000 χρόνια αφού σύμφωνα με τη Βιβλική Αρχαιολογική Εταιρεία, η παλαιότερη εκδοχή του γαλλικού τοστ ήταν γνωστή στους Ρωμαίους ως aliter dulcia. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιείχε αυγό, αν και η υπόλοιπη εκτέλεση είναι σχεδόν ίδια με τη σημερινή.

Η ακαταμάχητη γεύση του έχει κάνει το french toast ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Συνήθως σερβίρεται με μπανάνα, φράουλες, παγωτό ή φρέσκα φρούτα επιλογής ωστόσο μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι έχεις στην κουζίνα σου. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή όμως αρκετές από εμάς συχνά καταλήγουν με ένα καμένο ή άνοστο τοστ.

Ας δούμε όμως τώρα τα κυριότερα λάθη που ευθύνονται για το epic fail αποτέλεσμα της μαγειρικής μας προσπάθειας.

4 λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει το french toast

1) Το παρακάνεις με το γάλα και τη ζάχαρη

Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί ακρίβεια στη δοσολογία αν θες να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2) Επιλέγεις λάθος τύπο ψωμιού

Κάθε τύπος ψωμιού έχει εντελώς διαφορετική υφή και σύσταση. Για το τέλειο french toast καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τις κλασικές φέτες ψωμί του τοστ.

3) Χρησιμοποιείς κρύα υλικά

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις κατά την εκτέλεση της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσεις τα υλικά απευθείας από το ψυγείο. Προσπάθησε να αφήνεις τα αυγά και το γάλα λίγη ώρα εκτός ψυγείου ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

4) Χρησιμοποιείς γάλα χαμηλών λιπαρών (light)

Κακά τα ψέματα, το french toast δεν είναι ένα πιάτο χαμηλών λιπαρών ούτε θερμίδων. Αν επιχειρήσεις να το φτιάξεις με γάλα light είναι πολύ πιθανό να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού το γάλα είναι πολύ πιο ελαφρύ και δεν δένει το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.

Η απόλυτη συνταγή για french toast

Υλικά: 200 γρ. γάλα
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
300 γρ. ψωμί για τοστ
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

https://www.instagram.com/p/CjM0uAvjGls

Για το σερβίρισμα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
50 γρ. καρύδια
δυόσμο

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίξε γάλα, αβγά, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, καστανή ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλι και ανακάτεψε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόψε το ψωμί σε χοντρά και ανομοιόμορφα κομμάτια. Ρίξε το ψωμί μέσα στο μείγμα του μπολ. Μετέφερε σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο και ψήσε τις αβγόφετες σε δόσεις για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες μετέφερέ τες σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Τελικά πρέπει να βάζουμε τις μαρμελάδες στο ψυγείο ή όχι;

Σε ένα μπολ ρίξε κρυσταλλική ζάχαρη, κανέλα σε σκόνη και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τις αβγόφετες μέσα στο μείγμα και ανακάτεψε για να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα. Μετέφερε σε ένα πιάτο. Ρίξε από πάνω το μείγμα που έχει περισσέψει στο μπολ. Πρόσθεσε φύλλα δυόσμου.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις την εκτέλεση βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com