Τελικά πρέπει να βάζουμε τις μαρμελάδες στο ψυγείο ή όχι;

Τελικά πρέπει να βάζουμε τις μαρμελάδες στο ψυγείο ή όχι;

Με αυτά τα tips θα μπορέσεις να διατηρήσεις τις μαρμελάδες σου στην πιο φρέσκια τους κατάσταση.

Τι θα ήταν οι φρυγανιές ή το ψωμί του τοστ το πρωί χωρίς την αγαπημένη σου μαρμελάδα; Πρόκειται για ένα από τα πιο απολαυστικά αλείμματα που μπορείς να προσθέσεις σε οτιδήποτε, από τα λατρεμένα σε όλες μας pancakes μέχρι μια απλή φέτα ψωμί.

Είτε φτιάχνεις τις δικές σου μαρμελάδες είτε τις αγοράζεις έτοιμες από το σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να τις αποθηκεύεις σωστά προκειμένου να παραμείνουν φρέσκιες και νόστιμες.

5 items που οι σεφ προτείνουν να μην έχεις στην κουζίνα σου

Πού πρέπει να αποθηκεύεις τις μαρμελάδες

Αν μόλις αγόρασες ένα βαζάκι μαρμελάδα, μπορείς να το κρατήσεις αποθηκευμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σου μέχρι να το ανοίξεις, ή σε ένα σημείο που έχει θερμοκρασία δωματίου. Μόλις, όμως, ανοίξεις τη μαρμελάδα, είναι καλύτερο να τη βάλεις στο ψυγείο. Η αποθήκευση ανοιγμένων μαρμελάδων στο ψυγείο επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν αλλοίωση, επεκτείνοντας επομένως τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.

Πότε πρέπει να πετάξεις μια μαρμελάδα

Δεδομένου ότι οι μαρμελάδες είναι όξινες, οι οργανισμοί που προκαλούν ανησυχία είναι η μούχλα και οι ζύμες. Επομένως, αν δεις σημάδια αλλοίωσης όπως αυτά που προαναφέραμε, θα πρέπει να πετάξεις αμέσως τη μαρμελάδα σου. Επειδή, όμως, πολλές φορές οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται δεν φαίνονται με το μάτι, η άσχημη μυρωδιά θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι είναι ώρα να την βάλεις στον κάδο απορριμμάτων ή να την κομποστοποιήσεις.