Τοστ πραγματικό γλύκισμα

Τοστ πραγματικό γλύκισμα

Πολλές από εσάς θα θυμάστε αυτό το γλύκισμα σαν το γλυκό της γιαγιάς σας (τουλάχιστον εμένα αυτό μου έφτιαχνε μέχρι να μάθω να τρώω τα αυγά). Δοκιμάστε το και πλημμυρίστε από αναμνήσεις αν ανήκετε στην κατηγορία μου, ή δημιουργήστε νέες για εσάς και τα παιδιά σας .

Υλικά
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια βούτυρο
12 φέτες γαλλικό ψωμί του τοστ (καλύτερα όχι πολύ φρέσκο) ή οποιοδήποτε ψωμί σας αρέσει κομμένο σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το γάλα, τα 3/4 της ζάχαρης και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν μια ελαφριά βράση αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
2. Χτυπήστε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.
3. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βουτήξτε κάθε φέτα ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια στα αυγά.
4. Μαγειρέψτε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
5. Τοποθετήστε τις ψημένες φέτες του τοστ σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
6. Σερβίρετέ τες ζεστές και συνοδεύστε τες αν θέλετε με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας, παγωτό, φρούτα κ.ο.κ.