Τα 2 λάθη που κάνεις με τον κιμά και χάνει τη νοστιμιά του

Τα 2 λάθη που κάνεις με τον κιμά και χάνει τη νοστιμιά του

Πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε τις αστοχίες σου και φτιάξε το πιο epic πιάτο με μακαρόνια με κιμά.

Αν υπάρχει ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αυτό δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια με κιμά ή μπολονέζ. Οι συνταγές στα βιβλία μαγειρικής και στο διαδίκτυο είναι άπειρες, οι παραλλαγές του κιμά επίσης πολλές, όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να συμβεί να μην πετύχει μια συνταγή. Και όχι, δεν θα φταίει απαραίτητα η δοσολογία που προτείνει ο εκάστοτε chef.

Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι ότι πιθανότατα εσύ κάνεις κάθε φορά το ίδιο λάθος και κάπως ο κιμάς χάνει τη νοστιμιά του ή δεν είναι τόσο γευστικός όσο της μαμάς σου ή του αγαπημένου σου εστιατορίου. Και μπορεί να μην είναι ένα το λάθος. Συνήθως, είναι 2 οι αστοχίες που οι περισσότεροι κάνουμε και καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε στο 100% τα μακαρόνια με κιμά.

Πρέπει να πετάξεις τον κιμά αν πάρει καφέ χρώμα;

Τα 2 λάθη που κάνουν λιγότερο νόστιμο τον κιμά

Λάθος 1: Προσθέτεις τον κιμά μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο

Για απόλυτη επιτυχία πρέπει πρώτα να ρίξεις στην κατσαρόλα τον κιμά και να τον τσιγαρίσεις σε λίγο ελαιόλαδο, κι έπειτα να προσθέσεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Έτσι, διασφαλίζεις ότι ο κιμάς παίρνει ωραίο χρώμα, αλλά γίνεται και πραγματικά πολύ γευστικός.

kimas5.jpg

Λάθος 2: Ανακατεύεις τον κιμά… δίχως αύριο

Ανοίγοντας συνεχώς το καπάκι της κατσαρόλας και ανακατεύοντας επιτρέπεις στον αέρα να «κρυώσει» τον κιμά κάνοντάς τον στιφό. Φρόντισε, λοιπόν, να μειώσεις τις φορές που παίρνεις την κουτάλα και ανακατεύεις ασταμάτητα για... σίγουρη επιτυχία.