Bake their moment! Η πανεύκολη σπιτική πίτσα που θα ετοιμάσεις για την παρέα με δύο κινήσεις

Bake their moment! Η πανεύκολη σπιτική πίτσα που θα ετοιμάσεις για την παρέα με δύο κινήσεις
Supreme Pizza lifted slice 1

Η πίτσα, όπως και τα περισσότερα φαγητά, έχουν φτιαχτεί για να μας φέρνουν κοντά με όσους αγαπάμε, μέσω της ίδιας απόλαυσης.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να «απογειώσει» μία κατά τα άλλα συνηθισμένη Τρίτη ή Τετάρτη, αυτό είναι μία παρεΐστικη, after work συνάντηση στο σαλόνι σου. Όπως συνήθως, κάποιος έριξε την ιδέα στην ομαδική συνομιλία του Messenger, λίγο πριν φύγεις από το γραφείο, εσύ προθυμοποιήθηκες να διαθέσεις το σπίτι σου και σε λίγα λεπτά, θα απολαμβάνεις εκεί τη συντροφιά της παρέας σου.

Ξέρεις καλά όμως, πως αυτό που έχουν ανάγκη οι φίλες και οι φίλοι σου έπειτα από μία απαιτητική μέρα, είναι μία cozy ατμόσφαιρα και μερικές λαχταριστές, comfort food επιλογές στο τραπέζι. Τι μπορείς να τους ετοιμάσεις; Μήπως να ετοιμάσεις μία πεντανόστιμη πίτσα;

Μην αγχώνεσαι, διότι θα την ετοιμάσεις σε δύο βήματα. Τι θα χρειαστείς για να τα καταφέρεις; Λίγη έμπνευση, μερικά υλικά και ένα μοναδικό μίγμα που είναι για όποτε το θες, για ό,τι κι αν το θες, δηλαδή το 1.2.Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας της ΓΙΩΤΗΣ!

image003.jpg

Η εύκολη συνταγή για να ετοιμάσεις μία λαχταριστή, ελληνική πίτσα

Η πίτσα, όπως και τα περισσότερα φαγητά, έχουν φτιαχτεί για να μας φέρνουν κοντά με όσους αγαπάμε, μέσω της ίδιας απόλαυσης. Ακριβώς για αυτό, μην συμπεριλάβεις εξεζητημένα υλικά στην πίτσα σου, αλλά επένδυσε στην απλότητα της μεσογειακής κουζίνας, εμπλουτίζοντας τη ζύμη με αγνές πρώτες ύλες, όπως η πιπεριά, η φέτα και η ντομάτα.

Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα, να ξέρεις πως με το 1.2.Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας χρειάζεσαι μόνο λάδι και νερό για να ετοιμάσεις μία πολύ αφράτη ζύμη, στην οποία θα συνθέσεις τους δικούς σου γευστικούς συνδυασμούς υλικών.

Για να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου μία λαχταριστή πίτσα ελληνική σε δύο βήματα, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας τα εξής υλικά:

  • 1 κουτί 1.2.Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
  • 20 ml (3 κ.γ.) σπορέλαιο
  • 1 κιλό τομάτες φρέσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κίτρινο τριμμένο
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μέτρια ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
  • Λίγη κάπαρη
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα

Ετοιμάζεις τη σάλτα ντομάτας: Αφού πλύνεις τις τομάτες, σε μια κατσαρόλα βάζεις νερό να βράσει για να ζεματίσεις τις τομάτες και να βγάλεις την φλούδα τους. Αφού βράσει το νερό ρίχνεις τις τομάτες μέσα για λιγότερο από μισό λεπτό. Ακριβώς δίπλα έχεις ένα λεκανάκι με κρύο νερό, με παγάκια, για να τις παγώσεις κατευθείαν. Βγάζεις τις τομάτες και τις παγώνεις και εν συνεχεία βγάζεις την φλούδα και το κοτσάνι.

Σε μια κατσαρόλα βάζεις λάδι να κάψει και προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες, όλα ψιλοκομμένα, ώστε να σοταρίστουν καλά όλα μαζί. Προσθέτεις τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Βράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προετοιμάζεις το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζεις σε 2 ίσα μέρη και την απλώνεις σε 2 ταψάκια. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνεις τη σάλτσα τομάτας ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και προσθέτεις τη φέτα και την πιπεριά.

Όταν την αποσύρεις από τον φούρνο, θα περιμένεις λίγα λεπτά να κρυώσει, για να τη σερβίρεις.

image005.jpg

Να θυμάσαι πως η παραπάνω συνταγή για πίτσα ελληνική είναι ενδεικτική και σκοπό έχει να σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις τη δική σου signature πίτσα. Έτσι και αλλιώς, έχοντας πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου το 1.2.Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας της ΓΙΩΤΗΣ, θα έχεις μία λαχταριστή αφορμή όποτε τη θες, για ό,τι και αν τη θες!

Θέλεις κάθε στιγμή με τους φίλους σου να έχει και μία ξεχωριστή γεύση; Τότε, υπάρχει μία 1.2.Bake! συνταγή για κάθε περίσταση, μία συνταγή που μπορείς να ολοκληρώσεις σε δύο μόλις βήματα. Μία από αυτές είναι τα σπιτικά muffins με φιστικοβούτυρο και μπανάνα, τα λαχταριστά pancakes, καθώς και τα πρωτότυπα brownies με κρέμα τυριού, δηλαδή τα παρασκευάσματα που απολαμβάνεις, μέχρι να πεις «1, 2, bake»!