Ετοιμάστε το τέλειο, υγιεινό πρωινό με pancakes ολικής αλέσεως
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και σίγουρα μπορείτε να το ευχαριστηθείτε περισσότερο αν κάνετε τη συνταγή για pancakes που σας δίνουμε.
Υλικά
1 κούπα και 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κούπα καταψυγμένα βατόμουρα
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά του γλυκού baking soda
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 ασπράδια
2 κούπες γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ρίξτε μία κούπα σιρόπι και τα βατόμουρα σε μέτρια φωτιά και αφήστε για 13 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα ασπράδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
3. Προσθέστε τις άλλες δύο κουταλιές από το σιρόπι, το βούτυρο, τη βανίλια, την κανέλα και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κολλώδες.
4. Σε ένα μικρό, λεπτό τηγάνι κάψτε λίγο βούτυρο και ρίξτε ανά κούπα το μείγμα τηγανίζοντας κάθε pancake για δύο λεπτά ανά πλευρά.
5. Σερβίρετε τις τηγανίτες και ρίξτε από πάνω τη σος των βατόμουρων.