To cake που θα κάνεις στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι

To cake που θα κάνεις στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι

Η viral συνταγή για κέικ που δεν χρειάζεται ψήσιμο στον φούρνο

Τα κέικ είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι, με απλά υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας και αποτελούν ένα γευστικό κέρασμα για τους καλεσμένους μας.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια συνταγές που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μερικές από αυτές γίνονται viral είτε λόγω της απλότητάς τους είτε για τον ανορθόδοξο τρόπο παρασκευής τους.

Μια από αυτές είναι και το#nobakebananacake, το κέικ που ψήνεται στην κατσαρόλα ή το τηγάνι και όχι στον φούρνο. Ναι, καλά διάβασες. Αξίζει να το δοκιμάσεις αφού έχει πλούσια, καραμελένια γεύση που απογειώνεται προσθέτοντας σοκολάτα και μπανάνα.

To πιο εύκολο κέικ μπανάνα- H απόλυτη συνταγή

Υλικά: 2 μπανάνες
20 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη

Για τη ζύμη:1 αυγό
50 γρ ζάχαρη
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
50 ml λάδι
100 ml γάλα
130 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο
8 γρ μπέικιν πάουντερ

https://www.instagram.com/p/CQC0gH6HVcO

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε ξανά.

Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε καλά. Κόψε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθέτησέ τες στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη. Όταν καραμελώσουν οι μπανάνες ρίξε το μείγμα του κέικ στο τηγάνι. Σκέπασέ το και άφησε το να ψηθεί για 20 λεπτά. Καλή απόλαυση!

4 υλικά αρκούν για να φτιάξεις το viral γλυκό τοστ του TikTok

Στο video που ακολουθεί θα δεις την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες δες και το παρακάτω βίντεο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com