Brunch time: 3 νόστιμα πιάτα που θα φτιάξεις μόνο με 5 υλικά

Brunch time: 3 νόστιμα πιάτα που θα φτιάξεις μόνο με 5 υλικά

Οι πιο απλές συνταγές που θα απογειώσουν το brunch στο σπίτι.

Διανύουμε ένα από τα πιο κρύα Σαββατοκύριακα της χρονιάς και όλες σήμερα απολαμβάνουμε το ξύπνημα χωρίς ρολόι, το χουζούρεμα στο κρεββάτι και φυσικά ένα λαχταριστό brunch.

Το πρωινό είναι με διαφορά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και μόνο τυχαίο δεν είναι πως ότι οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πόσο βασικό ρόλο παίζει στην ρύθμιση του μεταβολισμού.

Δεν χρειάζεται να σηκωθείς από τα χαράματα για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο πιάτο ούτε να διαθέτεις 4 αστέρια Michelin. Υπάρχουν πολλές εύκολες και υγιεινές επιλογές που θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες ενώ φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων: Η καλύτερη συνταγή με όσπρια για σήμερα και κάθε μέρα

3 εύκολα πιάτα που φτιάξεις με 5 υλικά (ή λιγότερα)

Ομελέτα

Πλούσια σε πρωτεΐνη, θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.

Θα χρειαστείς: 2-3 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Σοτάρεις σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χτυπά σε μπολ τα αυγά με πηρούνι ή αυγοδάρτη και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα υλικά στο τηγάνι ρίχνεις τα αυγά. Με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας ανακατεύεις στο κέντρο την ομελέτα και έπειτα την αφήνεις να ψηθεί.

Chia pudding

Θα χρειαστείς: 1 κούπα φυτικό γάλα
2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης
Αυτή είναι η βάση για ένα chia pudding. Σε αυτά τα υλικά, μπορείς να προσθέσεις ό,τι γεύση θέλεις: κακάο, κανέλα, μέλι, matcha κλπ.

Σε ένα βαζάκι ρίχνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι. Βάζεις το βαζάκι στο ψυγείο και το αφήνεις εκεί όλο το βράδυ. Το πρωί θα είναι έτοιμο!

Γιαούρτι με φρούτα και μέλι

Θα χρειαστείς: 180gr γιαούρτι στραγγιστό, μέλι, φρούτα της επιλογής σου (κομμένα), ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια κ.ά), βρώμη ή τριμμένη καρύδα

Σε ένα μπολάκι ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά. Καλή απόλαυση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com