Experimental eating: Η τάση που σε καλεί να πειραματίζεσαι περισσότερο στα μαγειρέματά σου

Experimental eating: Η τάση που σε καλεί να πειραματίζεσαι περισσότερο στα μαγειρέματά σου

Τα λεπτά που περνάς καθημερινά στην κουζίνα σου μαγειρεύοντας, είναι περισσότερο μία πράξη self-love, παρά μία «αναγκαστική» συνήθεια που σου «τρώει» ελεύθερο χρόνο, ανεξάρτητα αν μερικές φορές νομίζεις πως ισχύει το αντίθετο.

Πρόκειται για μία δημιουργική, συναρπαστική διαδικασία, που μέσα από την επαφή με τις πρώτες ύλες, τα αρώματα και τις γεύσεις, εξάπτει τη φαντασία σου και σε εμπνέει να συνθέσεις ολοκληρωμένα γεύματα, τα οποία όχι μόνο θα ανακουφίσουν το στομάχι σου, αλλά συγχρόνως, θα σε οδηγήσουν σε ανεξερεύνητα γευστικά «μονοπάτια» και θα σου προσφέρουν χαρά και απόλαυση.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο πρεσβεύει και η νέα, foodie τάση experimental eating, η οποία αναβαθμίζει τα σπιτικά μαγειρέματά σου σε πρωτόγνωρες εμπειρίες αισθήσεων, που διευρύνουν τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες.

Παρόλα αυτά, το ερώτημα παραμένει: Τι μπορείς να κάνεις, ώστε να γίνει το μαγείρεμα ένας διασκεδαστικός πειραματισμός, ο οποίος θα σε κάνει να ανυπομονείς για τη στιγμή που θα τρυπώσεις ξανά στην κουζίνα σου; Κι όμως, η απάντηση «κρύβεται» στις κλασικές, παραδοσιακές συνταγές που ήδη γνωρίζεις και έχεις αγαπήσει.

Διότι κάνοντας level up στα αγαπημένα σου πιάτα με μία twisted προσθήκη ή με μία νέα τεχνική, θα ανακαλύψεις την πιο σπιτική, νόστιμη πλευρά του experimental eating και μάλιστα, με τον πιο λαχταριστό τρόπο!

Picture1.jpg

Η συνταγή για ογκρατέν μπρόκολο με τρούφα που σου συστήνει το experimental eating

Αν σε αποθαρρύνει η σκέψη πως για να μυηθείς στον κόσμο του experimental eating, θα χρειαστεί να επενδύσεις τον χρόνο σου σε δύσκολες, χρονοβόρες συνταγές οι οποίες απαιτούν πολλά και δυσεύρετα υλικά, καλύτερα να το ξανασκεφτείς και να συνεχίσεις να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί. Διότι η συνταγή για ογκρατέν μπρόκολο με τρούφα που σου παρουσιάζουμε παρακάτω, θα σου αποδείξει το αντίθετο.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό και χορταστικό πιάτο που θα σε εισάγει στη φιλοσοφία του experimental eating, εύκολα και γρήγορα. Εσύ, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το τολμήσεις και να αρχίσεις τα… experimental, σπιτικά μαγειρέματα, είναι να συγκεντρώσεις στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για ογκρατέν μπρόκολο με τρούφα, ετοιμάζοντας πρώτα τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό, 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και βούτυρο. Ο συγκεκριμένος πουρές συνιστά πλούσια «πηγή» πρωτεϊνών, παρασκευάζεται από διαλεκτές πατάτες, ενώ είναι απολαυστικός, βελούδινος και πάντοτε αφράτος!

Στη συνέχεια, θα ρίξεις σε ένα μπολ τη μισή ποσότητα από το κίτρινο, τριμμένο τυρί, το blue cheese, το αβγό και το μπρόκολο, το οποίο προηγουμένως θα έχεις βράσει. Θα προσθέσεις τον πουρέ που ετοίμασες και θα ανακατέψεις με απαλές κινήσεις το περιεχόμενο του μπολ. Θα προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 170°C και ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτεις.

NT_Home-Cooking-Foodies_Experimental-eating_GIWTHS-@Queen.gr_10_03_23_with_changes!_OK_html_4cdca7805f0b7c66.jpg

Έπειτα, θα στρώσεις ομοιόμορφα το μίγμα που ετοίμασες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και θα πασπαλίσεις από πάνω με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί. Θα βάλεις το σκεύος στον φούρνο και θα ψήσεις το φαγητό για 30 λεπτά στους 170°C. Όταν βγάλεις το πυρίμαχο σκεύος από τον θάλαμο του φούρνου, θα χρειαστεί να περιμένεις λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει για να το απολαύσεις.

Αν δεν θέλεις ο χρόνος που αφιερώνεις για τα σπιτικά μαγειρέματά σου να μοιάζει με μία καθημερινή υποχρέωση, την οποία ιδανικά θα ήθελες να αποφύγεις, είναι σημαντικό να επενδύεις σε υλικά που σε εμπνέουν να φέρνεις στην επιφάνεια τη δημιουργική και τολμηρή μαγείρισσα που κρύβεται μέσα σου.

Να είσαι σίγουρη πως όσο βαθύτερα γνωρίζεις τη φιλοσοφία του experimental eating και κυρίως, όσο επιλέγεις ως σύμμαχο τα προϊόντα μαγειρικής της ΓΙΩΤΗΣ, που δίνουν στις δημιουργίες σου σίγουρο και εύκολο αποτέλεσμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανυπομονησία σου, για τη στιγμή που θα τρυπώσεις ξανά στη κουζίνα και θα αρχίσεις να παίζεις με τα υλικά που έχεις στη διάθεσή σου. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σου ευχόμαστε καλά μαγειρέματα!

Για περισσότερα experimental μαγειρέματα με τα διαφορετικά είδη Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, κάνε «κλικ» εδώ!