Happiness in a dish: Γευστικές comfort food συνταγές για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Happiness in a dish: Γευστικές comfort food συνταγές για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Δύο comfort food συνταγές για εσένα που θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, κάνοντας τους καλεσμένους σου ακόμη πιο ευτυχισμένους!

Η αλήθεια είναι πως συχνά ακούς πως η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές της ζωής, όπως το πολυαναμενόμενο girls night out με τις κολλητές σου, το romantic dinner με τον σύντροφό σου ή τα σεμινάρια κεραμικής, που επιτέλους θα αρχίσεις τον επόμενο μήνα.Κι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα. Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις να αισθανθείς ευτυχισμένη, χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος.

Τι λες, λοιπόν, να κάνεις την αρχή από μία από τις πιο ξεχωριστές ημέρες του χρόνου, που δεν είναι άλλη από την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, οργανώνοντας ένα dinner night στο σπίτι σου, με τις πιο comfort food συνταγές που θα ζεστάνουν τις «καρδιές» και θα ενθουσιάσουν τους ουρανίσκους των αγαπημένων σου; Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, οι σχέσεις που «χτίζουμε» και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας, αποτελούν βασικά «συστατικά» για μία πιο happy life. Και όπως είναι γνωστό, το φαγητό είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ερχόμαστε πιο κοντά!

Ιδού, λοιπόν, δύο comfort food συνταγές για εσένα που θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, κάνοντας τους καλεσμένους σου ακόμη πιο ευτυχισμένους!

Παπαρδέλες με κρέμα κολοκύθας και κατσικίσιου τυριού

Αν θέλεις η βραδιά να έχει ένα πιάτο που θα αφήσει τους καλεσμένους σου με το στόμα ανοιχτό, τότε σίγουρα οι παπαρδέλες με κρέμα κολοκύθας και κατσικίσιου τυριού, συνδυασμένες με τραγανό προσούτο και κινόα, είναι η συνταγή που έψαχνες. Μην αγχώνεσαι, διότι αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω «βήματα» για να την ετοιμάσεις εύκολα. Πριν από όλα όμως, μην παραλείψεις να προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά, που είναι τα εξής:

• 1 πακέτο παπαρδέλες• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών• 200 γρ. κατσικίσιο τυρί • 1 κολοκύθα• 70 γρ. κινόα• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 6 φέτες προσούτο• Λίγο ψιλοκομμένο, φρέσκο σχινόπρασο• Αλάτι• Πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή προετοιμάζοντας τα υλικά σου. Πιο αναλυτικά, θα ξεκινήσεις με την κρέμα και συγκεκριμένα, μαλακώνοντας με ένα πιρούνι το κατσικίσιο τυρί. Στη συνέχεια, θα καθαρίσεις μία μέτρια κολοκύθα και θα την κόψεις σε μικρά κομμάτια, για να την τοποθετήσεις στο τηγάνι και να προσθέσεις αλάτι, πιπέρι, ένα κομμάτι προσούτο, λίγο νερό και φυσικά, το cooking tip της συνταγής σου: Τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς.

Έπειτα, θα αφήσεις το μείγμα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και θα προσθέσεις λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί. Θα μπλεντάρεις το μείγμα,προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και θα το αφήσεις στην άκρη να κρυώσει.

Σειρά έχει η κινόα, την οποία θα βράσεις για περίπου 12 με 13 λεπτά και στη συνέχεια, αφού τη στραγγίξεις καλά και τη στεγνώσεις, θα την τηγανίζεις για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή. Θα την αποσύρεις από τη φωτιά και θα την αφήσεις σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια, θα ασχοληθείς με το προσούτο, το οποίο το μόνο που χρειάζεται, είναι να ψηθεί στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αρχικά, θα το αφήσεις στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια, θα το βάλεις στο μπλέντερ με την παρασκευή της κινόα και θα το θρυμματίσεις.

Αφού θα έχεις σχεδόν τελειώσει με όλα τα υπόλοιπα υλικά, θα βάλεις τα ζυμαρικά σου να βράσουν και σε ένα τηγάνι θα ανακατέψεις την κρέμα τυριού και κολοκύθας με λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Θα προσθέσεις τα ζυμαρικά και θα συμπληρώσεις αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Αμέσως μετά, θα ανακατέψεις ώστε να δέσει η κρέμα με τα ζυμαρικά.

Θα σερβίρεις τις παπαρδέλες, προσθέτοντας από πάνω το τραγανό μείγμα και λίγο φρεσκοκομμένο σχινόπρασοκαι… θα είσαι έτοιμη να κάνεις τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, ακόμη πιο ξεχωριστή.

AA465766-D56B-45F7-BA6E-403B0986CAA4.jpeg

Σαλάτα μαυρομάτικα με κεφτέδες, σάλτσα ταχίνι και αβοκάντο

Μήπως θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο για το μενού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας; Μία σαλάτα μαυρομάτικα με κεφτέδες, σάλτσα ταχίνι και αβοκάντοείναι ό,τι πρέπει! Πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να είσαι δεινή μαγείρισσα για να καταφέρεις να φέρεις εις πέρας την παρακάτω συνταγή, αρκεί να έχεις μπόλικη φαντασία, τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς στην κουζίνα σου και τα παρακάτω υλικά:

• 300 γρ. μαυρομάτικα• 1 κιλό κιμά βόειο σπάλας• Αλάτι• Πιπέρι• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη• 1 αβγό• 1 τεμάχιο Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό• 500 γρ. σπανάκι • 1 καρότο ψιλοκομμένο• 1 τεμάχιο Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών• 1 αβοκάντο• 4 κ.σ. ταχίνι• 2 κ.σ. μηλόξιδο• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• Δυόσμο

Αν έχεις ήδη όλα τα υλικά τοποθετημένα στον πάγκο της κουζίνας, είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις, μουλιάζοντας τα μαυρομάτικα και στη συνέχεια βράζοντάς τα.

Έπειτα, προσθέτεις σε ένα κιλό κιμά αλάτι και πιπέρι, ένα αβγό, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, δυόσμο και φυσικά τον Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, που ταιριάζει τέλεια στις σάλτσες, τις σούπες, τον κιμά και όλα τα φαγητά με κρέας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ζωμός είναι υψηλής ποιότητας και εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, ενώ διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα, αναδεικνύοντας μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς.

Στη συνέχεια, πλάθεις τους κεφτέδες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ενώ μόλις είναι έτοιμα τα μαυρομάτικα ανακατεύεις με το σπανάκι, ένα καρότο ψιλοκομμένο, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών-που έχει πλούσια γεύση λαχανικών, όπως πράσα, καρότα και μπαχαρικά- και το περιεχόμενο από μισό αβοκάντο. Αφήνεις στην άκρη και καψαλίζεις το υπόλοιπο αβοκάντο με ένα φλόγιστρο.

Αμέσως μετά, δημιουργείς τη σάλτσα σου, βάζοντας τέσσερις κουταλιές ταχίνι, δύο κουταλιές μηλόξιδο, μίακουτάλα ζουμί από τα μαυρομάτικα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Το γεύμα σου είναι σχεδόν έτοιμο! Σερβίρεις τη σαλάτα με τα μαυρομάτικα, τοποθετείς από πάνω 3 με 4 κεφτεδάκια και περιχύνεις με τη σάλτσα. Δίπλα βάζεις, προαιρετικά, λίγο αβοκάντο καψαλισμένο.

Για το τέλος, καψαλίζεις -σε ένα τηγάνι αυτή τη φορά- το σπανάκι, χοντροκομμένο και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.

DE8CCEEE-FC43-4E50-822C-3D592C2BD5C7.jpeg

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας είναι μία ξεχωριστή ημέρα που σίγουρα θα θέλεις να την περάσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να καλέσεις τους πιο δικούς σου ανθρώπους στο σπίτι και να τους μαγειρέψεις τις πιο comfort food συνταγές, βάζοντας λίγη έμπνευση και νοστιμιά στο μενού σου,χάρη στους υψηλής ποιότητας Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς;