Πώς θα κάνεις παγωτό και pancakes από cottage cheese με το κόλπο του TikTok

Πώς θα κάνεις παγωτό και pancakes από cottage cheese με το κόλπο του TikTok

Το νέο food trend που κάνει τον γύρο του διαδικτύου θα σου «λύσει τα χέρια».

Το ΤikTok είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και μετρά εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγουμε το app με στόχο να εμπνευστούμε και να αντιγράψουμε έξυπνα hacks μαγειρικής.

Oι ευφάνταστες συνταγές των χρηστών γίνονται συχνά viral και όχι άδικα αφού είναι πρωτότυπες, εύκολες και οικονομικές. Η γαστρονομική κοινότητα του TikTok δεν φοβάται να δημιουργήσει ανατρεπτικούς γευστικούς πειρασμούς με τα πιο απλά υλικά όπως είναι το cottage cheese.

To cottage cheese είναι το απόλυτο υλικό για τις πιο yummy προτάσεις

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες της πλατφόρμας χρησιμοποιούν το cottage cheese για να φτιάξουν νόστιμα πιάτα. Το hashtag #cottagecheese έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200 εκατομμύρια προβολές στο TikTok με τα videos να γίνονται ανάρπαστα.

Η φαντασία των TikTokers ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την @feelgoodfoodie να μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε παγωτό από cottage cheese. Ναι, καλά διάβασες.

Το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψεις το δημοφιλές τυρί σε επιδόρπιο είναι να το χτυπήσεις στο blender με ένα υλικό της επιλογής σου, όπως τσιπς σοκολάτας, φυστικοβούτυρο ή φράουλες. Τοποθέτησέ το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και απόλαυσε.

Η pop corn salad είναι η νέα μανία του Τικ Τοκ

Αν η παραπάνω πρόταση δεν σε έπεισε, οι ιδέες δεν σταματούν εδώ αφού η @rachlmansfield μοιράστηκε τη συνταγή για λαχταριστά pancakes από cottage cheese με τέσσερα μόνο συστατικά. Στο video που ακολουθεί θα δεις την εκτέλεση βήμα-βήμα.

H απόλυτη συνταγή για pancakes με cottage cheese

Υλικά: 50 γρ. ηλιέλαιο + 1 κ.σ. έξτρα για το τηγάνισμα
1 αυγό μεσαίο
200 γρ. τυρί cottage
100 γρ. γάλα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, το τυρί cottage, 50 γρ. ηλιέλαιο, το γάλα, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε 1 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα pancakes. Θα βγουν συνολικά 8-10 pancakes, ανάλογα το μέγεθος της κουταλιάς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με μέλι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com