Συνταγή για την royal κοτοσαλάτα που θα τρως από το πρωί ως το βράδυ

Συνταγή για την royal κοτοσαλάτα που θα τρως από το πρωί ως το βράδυ

Θα την φτιάξεις πανεύκολα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του Καρόλου έχει ξεκινήσει και οι fans της βασιλικής οικογένειας ανυπομονούν να παρακολουθήσουν την τελετή στέψης του νέου μονάρχη.

Πριν από αρκετά χρόνια δημιουργήθηκε ένα πολύ γευστικό πιάτο αποκλειστικά για τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 1953. Ο λόγος για το coronation chicken, μια κοτοσαλάτα φτιάχνεται ακόμη και με κοτόπουλο που περίσσεψε από άλλο γεύμα.

Μπορείς να το απολαύσεις με ψωμί σαν σάντουιτς, να το συνοδέψεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες για ένα ολοκληρωμένο πιάτο.

H απόλυτη συνταγή για coronation chicken

Υλικά: 800 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. curry powder
120 ml ζωμό κοτόπουλου
1 γεμάτο κ.γ. ντοματοπολτό
χυμό από ½ λεμόνι
2 γεμάτες κ.σ. Mango chutney
240 γραμ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
μερικά φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού για το σερβίρισμα

https://www.instagram.com/p/Crx6GJZso43

Εκτέλεση: Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Τοποθέτησε τα στήθη του κοτόπουλου σε ταψί που να τα χωράει ίσα-ίσα και ρίξε τόσο νερό όσο να καλύψει το κρέας. Πρόσθεσε τις μακρόστενες φέτες του καρότου, αλάτι και πιπέρι.

Ψήσε το κοτόπουλο για 40’ στο φούρνο ή μέχρι η θερμοκρασία στο κέντρο του παχύτερου σημείου του να είναι 76°C. Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησέ το να κρυώσει. Πέταξε το καρότο και κράτησε 120 ml από το νερό σαν ζωμό κοτόπουλου που θα προσθέσεις αργότερα στη σάλτσα.

https://www.instagram.com/p/CLfGaXtHyQ3

Ρίξε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρε για 4′-5′ λεπτά. Πρόσθεσε το κάρυ και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίξε τον ζωμό του κοτόπουλου που κράτησες από πριν, τον ντοματοπολτό, το χυμό λεμονιού και το mango chutney. Ανακάτευε κάθε τόσο μέχρι να βράσει και μετά άφησε να σιγοβράσει για 5 ακόμη λεπτά. Σούρωσε το περιεχόμενο και άφησέ το να κρυώσει, πετώντας ό,τι έμεινε στο σουρωτήρι. Όταν κρυώσει, πρόσθεσε την μαγιονέζα και την κρέμα και ανακάτεψε καλά την σάλτσα.

Κόψε το κρύο κοτόπουλο σε κύβους των 2 εκ. περίπου και πρόσθεσέ το τη σάλτσα. Τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρεις. Σέρβιρε το coronation chicken σε πιατέλα και πρόσθεσε μερικά φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού. Ιδανικά σερβίρεται με ζεστό ρύζι, με μια απλή πράσινη σαλάτα ή σε ψωμί του τοστ σαν σάντουιτς.

Πηγή κεντρικής: larderlove