Πώς να διοργανώσεις ένα τέλειο απογευματινό τσάι για το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν περήφανη

Πώς να διοργανώσεις ένα τέλειο απογευματινό τσάι για το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν περήφανη

Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και ήρθε η ώρα για όσες λατρεύουν τα αγγλικά εθιμοτυπικά (ή απλά το τσάι αντί για τον καφέ) να αποτίσουν φόρο τιμής διοργανώνοντας το απογευματινό gathering που απολάμβανε εκείνη κάθε μέρα!

Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο, δείχνουν ενδιαφέρον για τις συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έχασε τη ζωή της σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Τι είχε στην τσάντα της, πώς προτιμούσε τη μπριζόλα της, ακόμα και το πώς έπινε το τσάι της είναι στο top ten των αναζητήσεων στη google.

Αν, λοιπόν, και εσύ ανήκεις σε αυτές τις «περίεργες» που ψάχνουν έναν τρόπο να έρθουν λίγο πιο κοντά στα βασιλικά «έθιμα» και δεν σταματούν στο να δουν κάποια επεισόδια από το «The Crown», δεν έχεις πάρα να μάθεις όσα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μενού για το τέλειο απογευματινό τσάι, και να το κάνεις «όπως θα το έκανε η γαλαζοαίματη της διπλανής πόρτας».

Scones με φρούτα

Τα scones είναι πολύ ψηλά στην λίστα των must have σε ένα βασιλικό απογευματινό τσάι. Η βασιλική οικογένεια απολαμβάνει παραδοσιακά τα scones με φρούτα κάθε καλοκαίρι στο παλάτι του Buckingham, ενώ η βασίλισσα Ελισσάβετ συνήθιζε να εναλλάσσει τα scones με φρούτα με τα σκέτα scones.

Σάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα

Ένας πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας έχει δηλώσει ότι το αγαπημένο σάντουιτς της βασίλισσας ήταν ο τόνος με μαγιονέζα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιδανικό σάντουιτς για εκείνη έπρεπε πάντα να είναι γενναιόδωρα βουτυρωμένο και να συνοδεύεται από λεπτές φέτες αγγουριού, καθώς και από λίγο μαύρο πιπέρι.

Κέικ σοκολάτας

Ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady χαρακτήρισε κάποτε την βασίλισσα Ελισάβετ «σοκολατομανή». Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «οτιδήποτε βάζαμε στο μενού που είχε σοκολάτα, εκείνη θα το επέλεγε». Ένα βασιλικό απόγευμα για τσάι, λοιπόν, χρειάζεται -οπωσδήποτε- σοκολάτα! Μία τέλεια ιδέα είναι να φτιάξεις την αγαπημένη τούρτα με σοκολάτα και μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ, την συνταγή της οποίας σου την έχουμε γράψει εδώ.

Τσάι

Ό,τι κι αν έτρωγε η βασίλισσα το πρωί ή το απόγευμα, προφανώς, πάντα συνοδευόταν από ένα υπέροχο ζεστό φλιτζάνι τσάι Earl Grey. Παραδοσιακά, το Earl Grey σερβίρεται σε φλιτζάνι και πιατάκι με μια φέτα λεμόνι.

Extra ιδέες για το μενού

Στο «βασιλικό μενού» μπορείς να εντάξεις και τα μπισκότα κανέλας που συνήθιζε να τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ, φτιάχνονται με μόλις οχτώ υλικά και την συνταγή μπορείς να την βρεις εδώ. Τα περίφημα pancakes της βασίλισσας Ελισάβετ αποτελούν έναν ακόμα τρόπο να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Το να διοργανώσεις ένα καθωσπρέπει tea party είναι σίγουρα πιο δύσκολο και χρονοβόρο από το να φωνάξεις τις φίλες σου για καφέ, αλλά μπορεί να είναι και πολύ γευστικό. Οι προετοιμασίες συνοδεύονται απαραίτητα με το «God Save The Queen» των Sex Pistols. Kαλή απόλαυση.