Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα 4 στυλιστικά μυστικά που μάθαμε μέσα από τις εμφανίσεις της

Ναταλία Κατσακιώρη
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα 4 στυλιστικά μυστικά που μάθαμε μέσα από τις εμφανίσεις της

(Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)

Η αγαπημένη βασίλισσα των Βρετανών είχε ένα στυλ ιδιαίτερο και συμβολικό, που έγινε συνώνυμο της μοναρχίας.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας. Στη συνείδηση των περισσότερων είναι ο άνθρωπος-καθήκον, λίγο-πολύ δηλαδή αυτό που ήθελε και η ίδια να δείχνει στους υπηκόους της. Αλλά εκτός από αυτό, μιλάμε και για μία γυναίκα σύμβολο, με τη ζωή της να έχει αγγίξει τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.

Queen Elizabeth in Garden with Dog

Getty Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν υπήρξε η βασίλισσα star, όπως ήταν για παράδειγμα η Diana και η υπέρκομψη αδερφή της Μαργαρίτα, αλλά στήριξε την ύπαρξή της στο έργο της και όχι στην ιδιωτική της ζωή ή την εικόνα της. Είχε επί δεκαετίες πιστούς συνεργάτες στο κομμάτι του styling και προτιμούσε ξανά και ξανά τα ίδια σταθερά αξεσουάρ (καπέλο, τσάντα, γάντια) από τα αγαπημένα της brands, καταφέρνοντας να κάνει το δικό της statement, το οποίο πάντα εξυπηρετούσε το καθήκον. Παρόλο, λοιπόν, που σύμφωνα με την περίφημη σκηνή του τηλεοπτικού «The Crown», η Τζάκι Κένεντι δεν την είχε θεωρήσει ιδιαίτερα κομψή στην πρώτη τους γνωριμία, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε το δικό της προσωπικό στυλ, που έκρυβε και κάποια στυλιστικά tricks.

Πώς η πριγκίπισσα Diana έγινε από αγαπημένη του λαού και αγαπημένη των Gen Zers;

Τα τέσσερα στυλιστικά μυστικά που μάθαμε από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα ιδιαίτερα καπέλα: Όπως ξέρουμε όλοι τα καπέλα είναι απαραίτητο αξεσουάρ της βασιλικής πειβολής και οι royals της Βρετανίας το έχουν αναδείξει σε ολόκληρη «επιστήμη». Και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη βασίλισσα μετά από αρκετούς αιώνες που φόρεσε το στέμα και βρέθηκε στο προσκήνιο με τις ικανότητες και φυσικά το στυλ της. Σύμφωνα με τον Βρετανό ιστορικό, Robert Lacey, η βασίλισσα φορούσε πάντα καπέλο ως μέρος μιας royal «στολής». Για να καταστήσει δηλαδή σαφές ότι και αυτό είναι μια δουλειά, η τέλεση των βασιλικών της καθηκόντων. Η παράδοση αυτή ποαραπέμπει στις στολές των στρατιωτικών. Φυσικά, η Ελισάβετ του έβαλε λίγη παραπάνω κομψότητα.

Red Queen

(Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)

Η τσάντα σύμβολο: Είναι γνωστό ότι το αγαπημένο brand της βασίλισσας είναι ο οίκος Launer London, στον οποίο και εμπιστευόταν επί δεκαετίες την κατασκευή όλων των τσαντών της. Η σχέση τους άρχισε ήδη από τη δεκαετία του 1950, όταν η μητέρα της αγόρασε μια τσάντα της από εκεί. Έκτοτε φόρεσε έξι διαφορετικά σχέδια του οίκου, που έχουν γίνει και σήμα κατατεθέν του στυλ της βασίλισσας, μιας και η ίδια χρησιμοποιούσε τις τσάντες της, για να τερματίσει διακριτικά τις συναντήσεις της με την παρέμβαση της ασφάλειάς της.

Queen Elizabeth ll arrives at Aberdeen Airport

(Photo by Anwar Hussein/Getty Images)

Anwar Hussein

Η γκαρνταρόμπα ουράνιο τόξο: Αν είναι ένα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτεσαι τη βασίλισσα Ελισάβετ, αυτό είναι τα πολύχρωμα ταγεράκια της. Πρν από εκείνη δεν θα βλέπαμε συχνά λαχανί πράσινο σακάκι με ασορτί φούστα ή ένα κατακίτρινο φόρεμα με καπελάκι και γάντια στην ίδια ακριβώς απόχρωση. Η πολύχρωμη γκαρνταρόμπα της δεν δημιουργήθηκε καθόλου τυχαία, αφού η ίδια η βασίλισσα επιδίωκε και ζητούσε όλα της τα σύνολα να έχουν έντονο χρώμα, ώστε να μπορούν οι υπήκοοί της να την ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος.

Queen Elizabeth II Visiting Ghana

Getty Images

Το απόλυτο country style look: Άλλη μία εικόνα της Ελισάβετ που δεν μπορεί να ξεχάσει το παγκόσμιο κοινό, είναι αυτή της βασίλισσας στις ιδιωτικές της στιγμές στην εξοχή. Η Ελισάβετ αγαπούσε πολύ το να βρίσκεται στην αγγλική εξοχή, κοντά στα αγαπημένα τη άλογα, απολαμβάνοντας το κυνήγικαι την ιππασία. Κερωμένο jacket της Barbour, καπιτονέ πανοφόρια και maxi καμπαρντίνες, μποτάκια με τρακτερωτές σόλες, χοντρές κάλτσες και μάλλινες φούστες, αλλά και ένα μαντήλι δεμένο πάντα γύρω από το κεφάλι, για να την προστατεύει από τον αέρα και τη βροχή. Αυτά ήταν τα items που θα δημιουργήσουν το signature countryside look της Ελισάβετ, που έγινε έμπνευση ακόμη και για ολόκληρες συλλογές γνωστών σχεδιαστών.

GBR: Queen Elizabeth II in Windsor Park

(Photo by Anwar Hussein/Getty Images)