Η γκουρμεδιά της Κυριακής: Γλυκό ψωμί κολοκύθας

Η γκουρμεδιά της Κυριακής: Γλυκό ψωμί κολοκύθας

Δεν είναι επιδόρπιο, δεν είναι ορεκτικό. Το γλυκό ψωμί κολοκύθας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή σε κάθε τραπέζι και μαγέψει τον ουρανίσκο όλων.

Υλικά
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κούπες λευκή ζάχαρη
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
1 κούπα πουρές κολοκύθας
1/2 κούπα νερό
4 αβγά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λαδώστε δύο φόρμες ψωμιού και βγάλτε τα στην άκρη.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το σε ένα μπολ.
4. Στο μπλέντερ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το λάδι, τον πουρέ κολοκύθας και τα αβγά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Ρίξτε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε.
6. Χωρίστε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήστε για 70 λεπτά.
7. Κρυώστε για πέντε λεπτά και σερβίρετε.