Γρήγορο και πεντανόστιμο σπαγγέτι με γιαούρτι και πάπρικα

Γρήγορο και πεντανόστιμο σπαγγέτι με γιαούρτι και πάπρικα

Το κλασικό και λατρεμένο σπαγγέτι σε μια συνταγή με λίγο περισσότερο άρωμα, γεύση και «τσαχπινιά», για να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στο γεύμα σας και να απολαύσετε την κάθε μπουκιά.

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (Νο.6)
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 4%
ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
1.Βάζετε νερό να βράσει και βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
2.Στο μεταξύ, κόβετε το σκόρδο και το βάζετε σε ένα τηγάνι με άφθονο λάδι. Αποσύρετε τα μακαρόνια από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και στο ίδιο μάτι βάζετε το τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
3.Κάψτε τα ζυμαρικά με το ίδιο λάδι και ρίξτε από πάνω το γιαούρτι, το οποίο πρέπει να έχετε βγάλει από το ψυγείο 15-30 λεπτά πριν και να το έχετε χτυπήσει για να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
4.Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιάτα, ρίχνοντας από πάνω γλυκιά πάπρικα.