Γλυκόξινη σος κράνμπερι

Γλυκόξινη σος κράνμπερι

Μία σος για να συνοδεύετε τα κρέατα σας και να αναβαθμίσετε γευστικά το πιάτο σας.

Υλικά
3/4 της κούπας νερό
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 σπόροι κάρδαμου
2 κλωνάρια κανέλας
3 φακελάκια τσάι Earl Grey
350 γρ. cranberries

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε το νερό μέχρι να βράσει.
2. Ρίξτε τη ζάχαρη, τον κάρδαμο και την κανέλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν για δέκα λεπτά.
3. Ρίξτε τα φακελάκια του τσαγιού.
4. Αφήστε τα ακριβώς για δύο λεπτά για να μη γίνει η σος πικρή.
5. Προσθέστε τα φρέσκα cranberries.
6. Δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα cranberries και να γίνει πηκτή η σος.
7. Αφήστε τη σος να κρυώσει για πέντε λεπτά μακριά από το μάτι και βγάλτε τα ξυλάκια κανέλας και το κάρδαμο.
8. Βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα και η σος σας είναι έτοιμη.