Βίδες με ντομάτα και κολοκυθάκια

Βίδες με ντομάτα και κολοκυθάκια

Τα βραστά κολοκυθάκια εκτός από ένα πολύ υγιεινό φαγητό, είναι και μία νόστιμη προσθήκη στην κόκκινη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας. Αντί για τα κλασικά ζυμαρικά σπαγγέτι μπορείτε να τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά σε διάφορα σχήματα και σχέδια, που θα τραβήξουν το βλέμμα στο πιάτο σας. 



Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. βίδες

4 ζουμερές ντομάτες

4 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Τυρί φέτα για το σερβίρισμα

αλάτι

μαύρο πιπέρι

μπαχάρι ολόκληρο

Εκτέλεση


1.Βράζετε τις βίδες με βάση τις οδηγίες χρήσης σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις τσιγαρίζετε σε λίγο βούτυρο.
2.Ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε δύο κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη, μέχρι να μαραθούν. 

3.Στη συνέχεια προσθέστε τις φρέσκες ντομάτες τριμμένες μέχρι να γίνουν πολτός. (εναλλακτικά μπορείτε να τις περάσετε και από το μπλέντερ). 

4.Προσθέστε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Ανακατεύετε και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει. 
5. Όταν γίνει η σάλτσα, περιχύνετε μα αυτή τα μακαρόνια και την φέτα τριμμένη.

Tip: Σερβίρονται ζεστά και κρύα.