Meghan Markle: θα ξετρελαθείς με τη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και κρουτόν
Μια από τις αγαπημένες μας συνταγές από τη δεύτερη σεζόν του With Love, Meghan είναι αυτή η εντυπωσιακή σαλάτα που μας σύστησε η Chef Samin Nosrat.
Η σαλάτα με κοτόπουλο από τη δεύτερη σεζόν της εκπομπής With Love, Meghan, ηρθε στο mail μας ως συνταγή αυτούσια από την ίδια τη Markle και το brand της As Ever.
Μιλάμε για μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία, με layers γεύσεων, ποικιλία υφών και ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τα πλούσια υλικά.
Η εκδοχή της Markle περιλαμβάνει μια μικρή ανατροπή: αντί για μαρακούγια- το γνωστό μας φρούτο του πάθους, χρησιμοποίησε ένα κουταλάκι από τη signature μαρμελάδα πορτοκάλι «As Ever» για τη βινιγκρέτ, προσθέτοντας γλυκύτητα και φρεσκάδα με μια διακριτική νότα φθινοπώρου.
Τι θα χρειαστείς
Εξοπλισμός:
Ξύλο κοπής
Μαχαίρι
Ταψί
Χαρτί ψησίματος
Γουδί και γουδοχέρι
Υλικά
Για τα κρουτόν:
Λίγες φέτες ψωμιού sourdough, σε μεγάλα κομμάτια
Ελαιόλαδο
Για τη βινιγκρέτ:
1 μικρό κρεμμύδι σχοινόσυκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι «As Ever»
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι kosher, κατά προτίμηση
Μια σταγόνα ξίδι από λωτό
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου, ρύθμισε ανάλογα)
Μέλι, κατά γεύση
Για τη σαλάτα:
½ ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια, κρύο
5-6 φλιτζάνια φρέσκων φύλλων σαλάτας, χοντροκομμένα
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
Καβουρδισμένα κουκουνάρια, κατά προτίμηση
Τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια
Προαιρετικά: άνθη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τα κρουτόν:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθέτησε τα κομμάτια ψωμιού σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
Ψήσε για 15-25 λεπτά, ανακινώντας το ταψί κάθε 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Άφησέ τα να κρυώσουν.
Για τη βινιγκρέτ:
Βάλε το κρεμμύδι και τη μαρμελάδα πορτοκαλιού στο γουδί και λιώσε τα καλά.
Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε λίγες σταγόνες ξίδι λωτού και τις σκελίδες σκόρδου.
Ρίξε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και δοκίμασε. Πρόσθεσε μέλι, αλάτι ή χυμό λεμονιού για να πετύχεις την ιδανική ισορροπία. Αφού αφεθεί το σκόρδο στο dressing, αφαίρεσέ το πριν ρίξεις τη σαλάτα.
Για τη σαλάτα:
Ντύσε το κοτόπουλο με λίγη βινιγκρέτ και αλάτι, ανακάτεψε με τα χέρια.
Σερβίρισε 1/3 των κρουτόν σε μπολ, ρίξε λίγο dressing και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε σαλάτα, μαϊντανό, χουρμάδες, κουκουνάρια και παρμεζάνα μαζί με άλλα 1/3 κρουτόν. Ρίξε dressing, αλάτι και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ξαναανακάτεψε.
Τελείωσε με τα υπόλοιπα κρουτόν, μαϊντανό, χουρμάδες και τυρί. Γαρνίρισε με άνθη βρώσιμα αν χρησιμοποιείς και σερβίρισε με το υπόλοιπο dressing στο πλάι.
