Μήλα με γλυκιά επικάλυψη καραμέλας

Μήλα με γλυκιά επικάλυψη καραμέλας

Σε ένα μήνα έρχονται τα Χριστούγεννα και αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή για να εντυπωσιάσετε τα παιδιά που θα έρθουν να σας πουν τα κάλαντα (και θα μυρίσει και το σπίτι σας ζάχαρη).

Υλικά
6 μήλα
175 γραμμάρια βούτυρο light για επάλειψη
100 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
225 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
200 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα

Εκτέλεση
1. Βυθίστε τα μήλα σε νερό που βράζει για μισό λεπτό και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα.
2. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας (έτσι θα είναι πεντακάθαρα χωρίς ίχνος κεριού και η ζαχαρένια επικάλυψη θα κολλήσει καλύτερα).
3. Βάλτε από ένα chopstick σε κάθε μήλο κοντά στον πυρήνα του.
4. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε τα να λιώσουν.
5. Όταν λιώσουν ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσεκτικά κυλήστε ένα ένα τα μήλα μέσα στο καφέ σκούρο μείγμα.
7. Αφήστε τα μήλα να σκληρύνουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και απολαύστε