Σε 15 λεπτά θα φτιάξεις τον πιο απίθανο πουρέ πατάτας στον φούρνο μικροκυμάτων
Με αυτή τη συνταγή έχεις έτοιμο έναν πουρέ που «σώζει» τη μέρα όταν θες κάτι νόστιμο, γρήγορο και άνευ άγχους.
Αυτός ο πουρές δεν είναι μόνο για ειδικές περιστάσεις μιας και μπορείς να τον απολαύσεις όποτε το επιθυμείς γιατί δεν χρειάζεται να βράσεις νερό!
Υλικά (για περίπου 10 μερίδες)
6 μεγάλες πατάτες ρούσσετ, καθαρισμένες από τη φλούδα
½ φλιντζάνι (περίπου) γάλα ολόπαχο ή πλήρες γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο άλαδο, κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
Αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μαγείρεψε τον «πιο απίστευτο» κρεμώδη πουρέ αποφεύγοντας το λάθος που κάνουν όλοι
Tο κρύο νερό είναι το μυστικό για τον τέλειο πουρέ (+4 ακόμη tips)
Εκτέλεση
Τοποθέτησε τις πατάτες σε μονή στρώση σε ένα μεσαίου μεγέθους αντημόνιμα μικροκυμάτων δοχείο. Άναψε το φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι οι πατάτες να μπορούν να διατρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι περίπου για 7-9 λεπτά.
Αμέσως, λιώσε τις ζεστές πατάτες με ένα εργαλείο για πουρέ (ή με πιρούνι) μέσα στο δοχείο.
Ρίξε το γάλα πάνω από τις πατάτες και βάλε τα κομμάτια του βουτύρου από πάνω. Βάλε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ανακάτεψε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα βάλε για 1 ακόμα λεπτό στο μικροκύματα. Αλατοπιπέρωσε καλά.
Αν τον ετοιμάσεις νωρίτερα, κάλυψέ τον σχολαστικά με πλαστική μεμβράνη και βάλε τον στο ψυγείο για έως και 1 μέρα. Πριν το σερβίρεις, ζέστανε σε υψηλή θερμοκρασία στο μικροκύματα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Πρόσθεσε το σχοινόπρασο ή μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.
Γιατί θα τον λατρέψεις
Είναι γρήγορος και θες μόνο 15 λεπτά μέχρι να σερβίρεις!
Είναι ελαφρύς στη διαδικασία: δεν χρειάζεται να βράσεις νερό ή να έχεις μεγάλη κατσαρόλα.
Είναι ιδανικός για μέρες που θέλεις comfort food χωρίς πολύ κόπο.
Μπορείς να τον προσαρμόσεις: βάλε τυρί, πράσο, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ό,τι το κάνει «δικό σου».
Ταιριάζει υπέροχα με ψητό κρέας, φασολάκια, σαλάτα ή απλώς ως «πρωταγωνιστής» στο τραπέζι.
Συμβουλές για να γίνει «σούπερ-πουρές»
Χρησιμοποίησε πάτατες ρούσσετ γιατί έχουν την ιδανική υφή για πουρέ.
Αν θέλεις πιο βελούδινο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος αντί για γάλα.
Για περισσότερη γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με βούτυρο αρωματισμένο (π.χ. με σκόρδο ή σχοινόπρασο).
Αν θέλεις πιο «ελαφριά» εκδοχή, χρησιμοποιήσε ημιάπαχο γάλα και μείωσε λίγο το βούτυρο: θα εξακολουθεί να είναι νοστιμότατος.
Για να διατηρήσεις τον πουρέ ζεστό πριν σερβίρεις, κάλυψέ τον με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και βάλε τον σε δοχείο που διατηρεί θερμότητα.
