Tο κρύο νερό είναι το μυστικό για τον τέλειο πουρέ (+4 ακόμη tips)

Tο κρύο νερό είναι το μυστικό για τον τέλειο πουρέ (+4 ακόμη tips)

Όλα τα κόλπα για να απογειώσεις το αγαπημένο σου πιάτο.

Μαλακός, γευστικός, θρεπτικός και αφράτος. Όλα αυτά τα επίθετα περιγράφουν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελληνική κουζίνα που δεν είναι άλλο από τον πουρέ πατάτας. Συνοδεύει συνήθως το κυρίως πιάτο μας (χοιρινό, μοσχάρι ή ψάρι) ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί και μόνος του αφού έχει τέλεια γεύση. Ο πουρές είναι ιδανική λύση για κάθε φορά που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις γιατί τον αγαπούν τόσο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι ένοικοι του σπιτιού.

Πολλές νοικοκυρές κάνουν άθελά τους κάποια λάθη με αποτέλεσμα ο πουρές τους να μην έχει το επιθυμητό γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σου όλα τα tips της σεφ Claudia Sidoti που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τον τέλειο πουρέ πατάτας.

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις τον τέλειο πουρέ

poures4

1) Χρησιμοποίησε το σωστό είδος πατάτας

Ο τύπος πατάτας που θα αγοράσεις παίζει τεράστιο ρόλο αν θες ο πουρές σου να είναι ελαφρύς και αφράτος. Οι αμυλούχες πατάτες όπως οι ροζ πατάτες είναι η καλύτερη επιλογή. Το άμυλο επιτρέπει στις πατάτες να διαχωρίζονται εύκολα και να απορροφούν τα υλικά (γάλα, βούτυρο κ.ά).

2) Ξεκίνα με κρύο νερό

Μην βάλεις τις πατάτες σου σε κατσαρόλα με βραστό νερό για κανένα λόγο. Αυτό είναι το no1 λάθος που όλες κάνουμε. Τοποθέτησέ τες πρώτα σε κρύο νερό και μετά βάλτες να βράσουν. Εάν οι πατάτες σου είναι υπερβολικά ψημένες εξωτερικά και κακοψημένες εσωτερικά, θα έχουν περισσότερους σβώλους γεγονός που δυσκολεύει την πολτοποίηση.

3) Οι μαγειρεμένες πατάτες πρέπει να είναι μαλακές

Όταν πολτοποιείς τις πατάτες, δεν πρέπει να είναι σκληρές και άβραστες. Βεβαιώσου πως έχουν βράσει καλά.
Μια άλλη εξαιρετική συμβουλή είναι να κόψεις τις πατάτες σε μικρά, ίσα κομμάτια ώστε να αλεστούν πιο εύκολα.

4) Χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα συστατικών

Το Food Network συνιστά τη χρήση 1/2 φλιτζανιού γάλα ή κρέμα γάλακτος και 1/2 ραβδί βούτυρο ανά 1 κιλό πατάτες. Ωστόσο, η συνταγή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την υφή (και τη διατροφική) προτίμηση του καταναλωτή. Βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, κρέμας γάλακτος και παρμεζάνα είναι μερικά από τα υλικά που θα απογειώσουν τη γεύση του πουρέ σου.

5) Άλεσε τις πατάτες με το κατάλληλο εργαλείο

Απόφυγε τη χρήση blender και προτίμησε να αλέσεις τις πατάτες σου με ένα πιρούνι.

To έξυπνο hack για να φτιάξεις κέικ ακόμη κι αν δεν έχεις ειδική φόρμα ψησίματος

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: