Αφράτα pancakes για γιορτινά πρωινά

Αφράτα pancakes για γιορτινά πρωινά

Σίγουρα δεν μπορείτε να φτιάχνετε πρωινό κάθε μέρα και πολλές φορές τα Σαββατοκύριακα προτιμάτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω παρά να πιάσετε τα τηγάνια, τώρα όμως που πλησιάζουν οι γιορτές έχουμε όλοι έναν καλό λόγο για να ετοιμάσουμε ένα πεντανόστιμο πρωινό για εμάς και τους αγαπημένους μας. Αυτή η συνταγή για pancakes είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα από τα πιο λαχταριστά πρωινά που υπάρχουν, με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο και να το απολαύσετε το πρωινό των Χριστουγέννων, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της μέρας.

Υλικά (γύρω στις 20 μερίδες)
225γρ. αλεύρι
1κ.γ. baking powder
110γρ. ζάχαρη
3 αυγά
30γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
240γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και τη ζάχαρη.
2.Προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για περίπου 15 λεπτά.
3.Βουτυρώνετε ένα τηγάνι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε μια κουταλιά από τον χυλό στο τηγάνι και το κινείτε να πάει παντού. Ψήνετε για περίπου 2 λεπτά από τη μία πλευρά και έπειτα γυρνάτε την τηγανίτα με μια σπάτουλα και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
4.Βάζετε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και τις σερβίρετε με βούτυρο, μέλι, μερέντα, ξινόκρεμα ή ό,τι άλλο θέλετε.