Εύκολο ριζότο με μανιτάρια

Εύκολο ριζότο με μανιτάρια

Από τα πιο απλά και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε, το ριζότο με μανιτάρια είναι μια πολύ καλή λύση για ένα θρεπτικό, λαχταριστό αλλά γρήγορο γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα. Λίγη προσοχή στο βράσιμο και κατά τ' άλλα θα έχετε το αρωματικό σας ριζότο σε χρόνο dt στο τραπέζι σας.

Υλικά
2φλ. ρύζι για πιλάφι
400γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 ½ λίτρο ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου ή νερό
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2κ.σ. κρέμα γάλακτος
¼ κούπας λευκό κρασί
3κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο για να σοταριστούν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτετε το ρύζι και τον άνηθο.
2.Μόλις πιουν τα υγρά, ρίχνετε το κρασί και το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
3.Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.