Μήλα φουρνιστά

Μήλα φουρνιστά

Δοκιμάστε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με φουρνιστά μήλα και φέρτε χειμωνιάτικο άρωμα ψητών μήλων στην κουζίνα σας.

Υλικά
3 μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά τα μήλα και αφαιρέστε τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια χωρίς να τα κόψετε.
2. Βάλτε τα σε ένα ταψάκι και γεμίστε το άνοιγμά τους με ζάχαρη. Περιχύστε τα με το χυμό πορτοκαλιού και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.
3. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου τριάντα λεπτά.
4. Ξεσκεπάστε τα περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού ανακατεμένο με το σιρόπι που έχουν βγάλει από το ψήσιμο και ψήστε τα για άλλη μισή ώρα.