Γρήγορο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες

Γρήγορο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες

Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες και γλασάρετέ το με το πιο εύκολο γλάσο που έχετε φτιάξει ποτέ.

Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ξανθές και μαύρες σταφίδες

Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Προσθέστε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Προσθέστε τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
4. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Αλευρώστε ελαφρά τις σταφίδες και ανακατέψτε τες και αυτές καλά στο μείγμα του κέικ.
6. Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάστε το μείγμα του κέικ και ψήστε για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει όσο φτιάχνετε το γλάσο.
8. Προσθέστε σιγά σιγά χυμό πορτοκαλιού στη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσει μια μορφή που απλώνεται.
9. Προσέξτε να μην σας γίνει πολύ υγρό γιατί το κέικ θα το απορροφήσει και ενώ το κέικ είναι ακόμη ζεστό ρίξτε το γλάσο από πάνω ομοιόμορφα.
10. Στολίστε με σταφίδες και απολαύστε.