Λαχταριστή τάρτα με φέτα και μπέικον

Λαχταριστή τάρτα με φέτα και μπέικον

Το πιο νόστιμο πράγμα που θα φάτε αυτό το ΣΚ.

Μια υπέροχη τάρτα, με κρεμώδη υφή και πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες και θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα. Θα σας πάρει κάμποση ώρα, αλλά το αποτέλεσμα το αξίζει και με το παραπάνω.

Υλικά
200ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
80γρ. καλαμποκάλευρο
200γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. μπέικον κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη ζύμη
75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
125γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
75γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
2.Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
3.Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, προσθέτετε τη φέτα, μετά τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
4.Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ.
5.Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την απλώνετε και την ανοίγετε σε φύλο (3-4χιλ.). Τη στρώνετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, και κόβετε ότι περισσεύει.
6.Απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω στη βάση και στρώνετε τη μισή ποσότητα μπέικον. Στη συνέχεια απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Στρώνετε το υπόλοιπο μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο πιπέρι.
7.Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνετε λίγο να σταθεί και σερβίρετε.