Κρέπες γεμιστές με τυρί ρικότα, σοκολάτα και φράουλες

Κρέπες γεμιστές με τυρί ρικότα, σοκολάτα και φράουλες

Μέρα που είναι σήμερα, είπαμε να βάλουμε και τις τεμπέλες στο γιορτινό κλίμα και να σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου και θα γλυκάνει τον καλό σας. Το γεγονός βέβαια πως φτιάχνεται μέσα σε 20 λεπτά δεν χρειάζεται να το μάθει ποτέ.

Υλικά
200γρ. τυρί ρικότα
65γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
100γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
8 φράουλες, κομμένες στη μέση
ξύσμα από μισό λεμόνι
115γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
300γρ. γάλα
25γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, τη ζάχαρη άχνη, τη μαύρη σοκολάτα, τις φράουλες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2.Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και τις 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη, έπειτα προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
3.Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα μια κουτάλα από το μείγμα. Κουνήστε το τηγάνι για να απλωθεί παντού και ψήστε το για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Αναποδογυρίστε το και ψήστε και την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και αυτή. Βάλτε τη ζύμη σε ένα πιάτο και συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τελειώσει.
4.Βάλτε τη μια κρέπα στο πιάτο, βάλτε πάνω της αρκετές κουταλιές από το μείγμα με τη ρικότα, τυλίξτε τις άκρες για να δημιουργήσετε ένα «δέμα» και γυρίστε την ανάποδα ώστε οι άκρες να ακουμπάνε στο πιάτο. Κάντε το ίδιο και για τη δεύτερη κρέπα. Πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

DPG Network