Πολύχρωμο ρύζι με αέρα ανατολής

Πολύχρωμο ρύζι με αέρα ανατολής

Αν σας αρέσει το κινέζικο, τηγανιτό ρύζι αλλά δεν τα πάτε καλά με τα γλυκόξινα και δεν έχετε γουόκ στην κουζίνα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό τηγανιτό ρύζι, λιγότερο τολμηρό αλλά εξίσου νόστιμο και ιδιαίτερο με το κινέζικο. Αφήστε που γλιτώνετε και τα λεφτά του delivery.

Υλικά
2κ.σ. λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες βρασμένο ρύζι
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο, βρασμένο ελαφρά
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν ή κοτόπουλο
1 κονσέρβα φύτρα
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
λίγη σόγια σος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1.Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2.Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, και στο μεταξύ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Τα ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
3.Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι, το κρεμμύδι και τη σόγια σος και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
4.Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ρύζι, 1/2κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστό, με λίγη έξτρα σόγια σος για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.