Σοκολατένιο, τραγανό μωσαϊκό με μέλι

Σοκολατένιο, τραγανό μωσαϊκό με μέλι

Το αγαπημένο μας σοκολατένιο μωσαϊκό, σε μια πιο τραγανή και γλυκιά εκδοχή που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει, ειδικά αν προτιμάτε κι άλλες γεύσεις σε συνδυασμό με τη σοκολάτα. Πανεύκολο, γρήγορο και πιο απολαυστικό από ποτέ.

Υλικά
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1κ.σ. ελαιόλαδο απαλό
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ψημένη στο γκριλ
1/2 φλιτζάνι φουντούκια ψημένα στο γκριλ
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
3κ.σ. μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ. κοφτό κανέλα
3-4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
3-4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
3-4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1.Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο.
2.Χτυπάτε στο multi τους μισούς ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη, χοντροκόβετε τους υπόλοιπους και τους ανακατεύετε όλους μαζί.
3.Ψιλοκόβετε τα φρούτα και τα ανακατεύετε με τους ξηρούς καρπούς, προσθέτετε το σουσάμι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
4.Μόλις η σοκολάτα λιώσει, την ρίχνετε στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα ή και με τα χέρια. Προσθέτετε στο τέλος το μέλι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
5.Στρώνετε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζετε με άλλο ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και πιέζετε με τα χέρια σας για να ισιώσει.
6.Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Το βγάζετε, αφαιρείτε το χαρτί και με ένα μαχαίρι κόβετε το γλυκό σε μπάρες.