Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ

 

 

 

Ένα νόστιμο πιάτο με άρωμα Ινδίας

Υλικά

2 κουτ βούτυρο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κουτ κάρυ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώνετε το λούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι και ση συνέχεια ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το κάρυ και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίχνετε τα μήλα, κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά, ελέγχοντας μήπως χρειάζεται να συμπληρώσετε λίγο ζεστό νερό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και σερβίρετε με άσπρο πιλάφι.