Γλασαρισμένα καρότα με λεμόνι

Γλασαρισμένα καρότα με λεμόνι

Ένα ενδιαφέρον συνοδευτικό που στέκεται εξαιρετικά δίπλα σε ψάρι

Υλικά

1 κιλό καρότα, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές βούτυρο
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
τον χυμό και το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού (βιολογικού κατά προτίμηση)
1 κοφτή κ.σ. σουσάμι
2 κουτ. μαιντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα καρότα μέσα σε ένα μπωλ με νερό και λίγο αλάτι και αφήστε τα εκεί για 15 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αφήστε το να πάρει μια βράση και προσθέστε τα καρότα. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να τα μαγειρευτούν για 10 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν εξωτερικά. Στο μεταξύ, περάστε το σουσάμι απο το τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματά του. Σερβίρετε τα καρότα με τον μαϊντανό και το σουσάμι, και ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.