Λινγκουίνι με γαρίδες και χτένια

Λινγκουίνι με γαρίδες και χτένια

Συνταγή που μοσχοβολάει Μεσόγειο


Υλικά
1 πακέτο λινκγουίνι
12 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
12 χτένια, καθαρισμένα
4 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. χυμό λεμονιού και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
1. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένo νερό να βράσει, ρίξτε τα λινγκουίνι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Στο μεταξύ, βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά, στεγνώστε τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ρίξτε τις για 3 λεπτά από τη μια πλευρά. Γυρίστε τις και ρίξτε το μισό σκόρδο, για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει το άρωμά του και οι γαρίδες να ψηθούν όπως πρέπει.
3. Αφού τις βγάλετε από το τηγάνι, ρίξτε τα χτένια και μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά από τη μια πλευρά, γυρίστε τα και ρίξτε το υπόλοιπο σκόρδο. Αφήστε τα για 1-2 λεπτά, σβήστε με το χυμό λεμονιού και το κρασί και δυναμώστε τη φωτιά να πάρει γρήγορη βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού.Αφήστε για τρία λεπτά, ρίξτε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέστε τον βασιλικό και το βούτυρο που περίσσεψε, και αλατοπιπερώστε.
4. Πριν σουρώσετε τα λινγκουίνι, κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν. Μεταφέρετε την pasta μέσα στο τηγάνι, ρίξτε το νερό και ανακατέψτε με την σάλτσα με τις γαρίδες και τα χτένια. Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.