Μεγάλη Παρασκευή ετοιμάζουμε: Σαλάτα με φακές, πατάτα και κάπαρη σε σάλτσα μουστάρδας

Μεγάλη Παρασκευή ετοιμάζουμε: Σαλάτα με φακές, πατάτα και κάπαρη σε σάλτσα μουστάρδας

Guest chef στο Queen.gr αυτή την εβδομάδα, ο Ανδρέας Λαγός μοιράζεται μαζί μας νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές.


Υλικά

200γρ. φακές
600γρ. νερό
Αλάτι-πιπέρι
10-12 νεαρές πατάτες, κομμένες στα 4
1 ραντίτσιο
2-3κ.σ ελαιόλαδο
50γρ. κάπαρη
4κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1κ.σ θυμάρι, ψιλοκομμένο
1κ.σ βασιλικό, ψιλοκομμένο
50γρ. ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2κ.σ μουστάρδα με κόκκους
1κ.σ μέλι
Αλάτι-πιπέρι


Εφαρμογή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές με το νερό και τις βράζουμε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν οι φακές(να κρατάνε όχι να λιώσουν). Κρυώνουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900 C, αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές, τις πατάτες, το ραντίτσιο και τα υπόλοιπα υλικά και αναταράσσουμε απαλά για να ανακατευτούν καλά.

Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, αναταράσσουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.


Who is Who

Ανήσυχος chef, ο Ανδρέας Λαγός πιστεύει πως υλικά αγνά, ποιοτικά και προσιτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό, δίνοντας την αληθινή διάσταση στην έννοια "gourmet". Εκτός από την παρουσία του σε γνωστά περιοδικά μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δημιούργησε ένα διαφορετικό "εστιατόριο" και ένα ιδιαίτερο "περιβάλλον σεμιναρίων" ονόματι NOMAD, που περιπλανιούνται και παραβρίσκονται σε διάφορα σπίτια: ο Ανδρέας και η ομάδα του, οι Co-NOMADs, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους λάτρεις της γαστρονομίας, και δεν είναι παρά μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο private dining. «Με τον τρόπο αυτό ακολουθώ το πιάτο μου μέχρι το τραπέζι και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν, ακούγοντας τις απόψεις και τα σχόλιά τους. Θεωρώ ότι το ωραιότερο κομπλιμέντο για έναν μάγειρα είναι να του λένε: «Το φαγητό σου μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!» γράφει ο Ανδρέας στο site του, και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Μέχρι να επανέλθουμε με περισσότερα για την φιλοσοφία του Ανδρέα στην κουζίνα αλλά και πολύτιμα tips & tricks, μπορείτε να μπείτε στο site του και να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα κάνοντας κλικ εδώ www.andreaslagos.com.