Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με τσιπς παρμεζάνας

Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με τσιπς παρμεζάνας

Αυτή η δροσερή σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει τον οβελία και τα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα.

Υλικά

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
4 κούπες ανάμεικτα πράσινα σαλατικά (μαρούλι, ρόκα, baby σπανάκι, κινέζικο λάχανο)
4 κουτ. σούπας φινόκιο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κούπα τοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
1 κουπα αγγουράκι κομμένο σε ζάρια
1/4 κούπας καρύδια ή κολοκυθόσποροι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι balsamico
1 κουτ σούπας μουστάρδα
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε τα λαχανικά σας και τα στεγνώνετε πολύ καλά. Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε αμέσως για τη σαλάτα σας, τυλίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, βάλτε τα στα ειδικά σακουλάκια τροφίμων και μετά στο ψυγείο, στο συρτάρι των λαχανικών.

Συνεχίστε ετοιμάζοντας τα τσιπς παρμεζάνας: προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώστε την τριμμένη παρμεζάνα σχηματίζοντας 4 πολύ λεπτούς κύκλους, οι οποίοι θα έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 8 λεπτά, έως ώτου το τυρί θα έχει λιώσει, θα έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα και θα μοιάζει με δαντέλα. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν γαι λίγα λεπτά. Βγάλτε τα με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάστε το dressing, βάζοντας το ελαιόλαδο, το balsamico, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα βάζο και χτυπώντας τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε όλα τα λαχανικά σας σε μια βαθιά και πλατιά σαλατιέρα, ρίξτε το μισό dressing, ανακατέψτε καλά να βραχούν τα λαχανικά και συμπληρώστε αν χρειάζεται. Στόχος σας είναι να καλυφθούν με το dressing αλλά όχι να κολυμπάνε σε αυτό, γιατι θα χάσουν την τραγανή υφή τους. Στη συνέχεια ρίξτε τα καρύδια (ή τους κολοκυθόσπορους) και τα τσιπς παρμεζάνας και σερβίρετε.