Μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου

Μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου


Ένα ελαφρύ πιάτο όπου το κοτόπουλο νοστιμίζει από το μαρινάρισμα και παραμένει ζουμερό

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου, φιλέτα
2 κουτ. ξύδι μπαλσάμικο ή από κοκκινο κρασί
3 κουτ. ξερά μυρωδικά πχ θυμάρι, ριγανη, δενδρολίβανο
2 κουτ. μουστάρδα Dijon
1 σκελ. σκόρδο τριμμένο
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλτε το ξύδι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε ένα βαζάκι και ανακακινήστε τα να ενωθούν τα υλικά.
2. Πάρτε τα φιλέτα, κόψτε τα οριζόντια και πιέστα τα ελαφρά με το χέρι ώστε να πλατύνουν.
3. Βάλτε τα σε ένα ταψάκι, ρίξτε τη μαρδινάδα και βεβαιωθείτε πως έχουν καλυφθεί καλά με το μείγμα της. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα για ένα βράδυ.
4. Προθερμάνετε το γκριλ, και ψήστε τα, με προσοχή στο χρόνο για να μην στεγνώσουν.
5. Σερβίρετε με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα ή με ταμπουλέ.