Τέλειο φρουτένιο επιδόρπιο με τυρί και δημητριακά
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, ο καιρός έχει ήδη φτιάξει και όλοι έχουμε ξεκινήσει, λίγο-πολύ, να προσέχουμε τι τρώμε και πόσο αθλούμαστε για να έχουμε μια αξιόλογη, τουλάχιστον, σιλουέτα στην παραλία, τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που συνδυάζει φρέσκα φρούτα, υγιεινά δημητριακά και μαλακό, ανάλαφρο τυρί, για να ξεγελάσουμε την λαχτάρα μας για γλυκό με τον πιο νόστιμο και υγιεινό τρόπο; Νομίζουμε πως είπαμε αρκετά...
Υλικά
300γρ. ανθότυρο (ή κατίκι)
70γρ. μούσλι
300γρ. φρούτα της επιλογής σας (εμείς επιλέξαμε φράουλες, πορτοκάλι και αχλάδι)
ζάχαρη (προαιρετικά αν δεν μπορείτε χωρίς αυτήν)
Εκτέλεση
1. Βάζετε το τυρί σε ένα μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει σαν πουρές.
2. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα φρούτα, τα κόβετε σε κομματάκια και τα βάζετε στο μπολ με το τυρί.
3. Ανακατεύετε καλά και έπειτα ρίχνετε τα δημητριακά και τη ζάχαρη (αν τη βάλετε).
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, το σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει.
5. Μόλις έχει παγώσει καλά, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.