Σολομός σοτέ με φακές

Σολομός σοτέ με φακές

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, όμως μην σας ξενίζει η παρουσία του βούτυρου σε αυτή τη συνταγή. Είναι τόση όση χρειάζεται για να του δώσει μια ενδιαφέρουσα διάσταση με το λεμόνι και τα μυρωδικά.


Υλικά

2 φιλέτα σολομού
1 φλιτζ φακές
4 φιλτζ νερό
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος τους)
8 κουτ. βούτυρο
3 κουτ χυμό λεμονιού
1 κουτ ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 κουτ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
2 κουτ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Βράστε τις φακές για πέντε λεπτά, αδειάστε το πρώτο νερό και βράστε τις για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά, κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν και σουρώστε τις.
2. Ετοιμάστε το αρωματικό βούτυρο ανακατεύοντας 5 κουταλιές βούτυρο, με τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα πράσα, πλύντε τις και μαγειρέψτε με 1 κουτ. βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για 6 με 8 λεπτά.
4. Ρίξτε τις φακές με το νερό που κρατήσατε και 3 κουταλιές από το αρωματικό βούτυρο και μαγειρέψε μέχρι οι φακές να ζεσταθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε. Απομακρύνετε από τη φωτιά και κρατήστε τις φακές ζεστές.
5. Σκουπήστε το σολομό με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε γρήγορα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το πολύ μέχρι 8 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου).
6. Σερβίρετε βάζοντας στο πιάτο τις φακές και από πάνω το σολομό με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο.