Τα καλύτερα μπισκότα με μόκα και σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει

Τα καλύτερα μπισκότα με μόκα και σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει

Συγχωρέστε μας την υπερβολή αλλά αυτά τα μπισκότα με μόκα και λαχταριστή σοκολάτα είναι όντως ό,τι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει από μπισκοτοειδή και μας έχουν προκαλέσει άγριο εθισμό. Σίγουρα δεν είναι για καθημερινή κατανάλωση, είναι όμως τόσο νόστιμα που θα είναι δύσκολο να μην υποκύπτετε. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και μπορείτε να φτιάξετε μία φορά τη ζύμη, να την παγώσετε στην κατάψυξη και να ψήνετε τα μπισκοτάκια σας όποτε θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά
1 2/3κ. αλεύρι για κέικ
1 2/3κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4κ. κακάο σε σκόνη

1 1/4κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 1/2κ.γ. baking powder
1 1/2κ.γ. αλάτι

1κ.γ. κανέλα

1κ.γ. τσίλι σε σκόνη

2 1/2 μπάρες ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/4κ. καφέ ζάχαρη

1κ. και 2κ.σ. άχνη ζάχαρη

1κ.σ. μπράντυ

3κ.γ. στιγμιαίος εσπρέσο
2 μεγάλα αυγά

2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

500γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κακάο, τα αλεύρια, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, το τσίλι και την κανέλα και αφήστε το στην άκρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε καλά το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, τον εσπρέσο, το μπράντυ και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα (για περίπου 5 λεπτά).
3. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας τα καλά στο μείγμα κάθε φορά.
4. Ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα των αλευριών και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε.
5. Φτιάξτε δύο μακρόστενους κυλίνδρους με τη ζύμη (ή και περισσότερους αν θέλετε), τυλίξτε τους καλά σε ζελατίνα και βάλτε τους στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
6. Για να τα ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C, κόψτε την κρύα ζύμη σε ίσα κυκλικά μπισκότα και βάλτε τα σε ταψάκι το οποίο θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήστε τα για 10-14 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά τα έχετε κάνει, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε.