Καλοκαιρινή τονοσαλάτα με ρύζι και αυγό

Γωγώ Φούντα
Καλοκαιρινή τονοσαλάτα με ρύζι και αυγό

To καλοκαίρι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και οι διατροφικές μας συνήθειες όπως είναι φυσικό αλλάζουν λόγω της εποχής αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών. Τίποτα καλύτερο, νοστιμότερο και πιο υγιεινό λοιπόν από μία τονοσαλάτα οποία και σας χορταίνει και σας δίνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Υλικά:

1 κούπα βρασμένο ρύζι

2-3 αυγά βρασμένα καλά

6-7 μέτριες πίκλες

1 μικρή κονσέρβα τόνο

3-4 κουταλάκια της σούπας μαγιονέζας

μισό κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ που θα φτιάξουμε τη σαλάτα. Στη συνέχεια βράζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς ο κρόκος τους, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τις πίκλες και το κρεμμυδάκι, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα, και τέλος τον τόνο τον οποίο έχουμε σταγγίξει από το λάδι που περιέχει η κονσέρβα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με την μαγιονέζα και έχουμε την πιο νόστιμη τονοσαλάτα με ρύζι και αυγό.