Γλυκό: μαρέγκες με βατόμουρα

Γλυκό: μαρέγκες με βατόμουρα

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο, ανάλαφρο γλύκισμα με βατόμουρα και σαντιγί.

Υλικά
2 ασπράδια αυγών
115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
βατόμουρα

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουν σκληρές λευκές άκρες.
2. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και αναδιπλώστε τα μέσα στη μαρέγκα.
3. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί και φτιάξτε πάνω μικρές βάσεις μαρέγκας με ένα κουτάλι.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήστε τες να κρυώσουν.
5. Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος και βάλτε από ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε κάθε μαρέγκα.
6. Στολίστε με ένα-δύο βατόμουρα και σερβίρετε αμέσως.