Ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό fast food: Μπέικον με φασόλια και καλαμπόκι!

Ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό fast food: Μπέικον με φασόλια και καλαμπόκι!
Το πιο λαχταριστό και πρωτότυπο... τουρλού για ένα χαλαρό μεσημέρι Σαββάτου.

Μπορεί οι περισσότερες από εσάς να έχετε στο μυαλό σας το γρήγορο φαγητό συνδυασμένο με μπέργκερς, πίτσες και σουβλάκια –όπως όλοι μας, εδώ που τα λέμε- αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για τη δημιουργία ενός γρήγορου γεύματος που δεν θα μας φράξει τις μισές αρτηρίες. Ορίστε ένα παράδειγμα για τα μάτια (και το στομάχι) σας μόνο. Γρήγορο, εύκολο και υγιεινό.

Υλικά
100γρ. χοντρό, ραβδωτό μπέικον σε κύβους
1 κρεμμύδι, σε κύβους
4 φλυτζάνια φασόλια χάντρες (Μπαρμπα Στάθης ή άλλο)
410γρ καλαμπόκι κονσέρβας, καλά σουρωμένο
6 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου

Εκτέλεση
1. Τσιγαρίστε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο και συνεχίστε να ανακατεύετε για λίγα ακόμα λεπτά.
2. Προσθέστε τα φασόλια και το καλαμπόκι και συνεχίστε να ανακατεύετε για τα επόμενα 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και διατηρήστε στο ζεστό.
3. Προσθέστε λίγο λάδι και βάλτε το τηγάνι πάλι σε δυνατή φωτιά. 30'' πριν το βγάλετε, ρίξτε ένα ένα τα φύλλα του φασκόμηλου.

Tip: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο μπορείτε να το αναμίξετε με ζυμαρικά ή να το φάτε σκέτο. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με σαλάμι, λουκάνικο ή πανσέτα και τα φύλλα φασκόμηλου με φρέσκο βασιλικό.