Κοτόπουλο με Κάρυ και Κάσιους

Κοτόπουλο με Κάρυ και Κάσιους

Μια συνταγή με ελαφρώς εξωτικό χαρακτήρα και έντονα αρώματα.

Υλικά

¼ κούπας ανάλατο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα σκόρδα, ψιλοκομμένα
1 κσ ψιλοκομμένο, φρέσκο ginger
3 κσ σκόνη κάρυ
2 κγ τριμμένο κύμινο
½ κγ πιπέρι καγιέν
1 κοτόπουλο, 1,5 κιλό περίπου, κομμένο σε 10 μερίδες
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
¼ κούπας φρέσκος, χοντροκομμένος κόλιαντρος
¾ κούπας φυστίκια κάσιους
¾ κούπας γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ( αν έχετε κεραμική ακόμα καλύτερα) σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να καταλαγιάσει ο αφρός του, και τότε ρίξτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ginger και μαγειρε΄ψτε τα, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το κάρρυ, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, γυρνώντας το, για να «θωρακιστεί» από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες, με το χυμό τους και τον κόλιαντρο και αφήστε να πάρει μια βράση. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να βράσει σωστά το κοτόπουλου, για 40 περίπου λεπτά.

Ακριβώς πριν σερβίρετε :
Περάστε τα κάσιους από ένα multi, μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, και τότε προσθέστε το στην κατσαρόλα μαζί με γιαούρτι, και αφήστε να σιγοβράσει απαλά, ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή jasmin. Προαιρετικά, διακοσμήστε με χοντροκομμένο κόλιανδρο.